Webinár: Udržateľné stravovanie v školskej jedálni
Pozývame vás na webinár Udržateľné stravovanie v školskej jedálni, kde sa zameriame na praktické spôsoby, ako môžeme zlepšiť udržateľnosť v stravovaní našich detí a podporiť ekologické správanie v školských jedálňach.
Vysvetlíme si:
Uhlíkovú stopu potravín: Ako výber rôznych druhov potravín ovplyvňuje množstvo emisií skleníkových plynov a aké sú jednoduché kroky na zníženie tejto stopy.
Pôvod jedla a význam lokálnych potravín: Prečo je dôležité podporovať lokálnych producentov a ako nám to môže pomôcť znížiť našu uhlíkovú stopu.
Potravinová pyramída verzus pyramída dopadu na životné prostredie: Ako sa líši pohľad na zdravú výživu a environmentálne dopady rôznych potravín, a ako nájsť rovnováhu.
Plytvanie jedlom: Konkrétne tipy na minimalizáciu potravinového odpadu v školách a domovoch.
Ekologické značky na potravinách: Ako sa vyznať v rôznych certifikátoch a značkách, ktoré nám môžu pomôcť vyberať udržateľnejšie produkty.
Problém s palmovým olejom a jeho spojitosť so zmenou klímy: Prečo je dôležité vyhýbať sa palmovému oleju a aké alternatívy môžeme hľadať.
Program:
14:00 - 14:15 Privítanie, úvod do témy, Eva Blaho, Skutočne zdravá škola, o.z.
14:15 - 15:15 Predstavenie témy
-
Mgr. Veronika Páričková, špecialistka na environmentálnu výchovu a vzdelávanie, Slovenská agentúra životného prostredia
15:15 - 15:30 Záverečná diskusia, zhrnutie
Pre koho je určený: zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, vedúce a pracovníci školských jedální, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania, pedagógovia, rodičia.
Účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.
Webinár bude nahrávaný a záznam nájdete na našom YouTube.
Odkaz na Facebook udalosť.
Partnerom webináru je európsky HORIZONT 2020 projekt SchoolFood4Change.
Späť na zoznam