Čo majú školy nové, ale nájdete tu aj recepty a články týkajúce sa zdravej a kvalitnej výživy či udržateľného životného štýlu.
-
Oleje - ako ich používať v kuchyni?
Častokrát sa nás pýtate, aké oleje použiť pri rôznych tepelných úpravách. Pripravili sme preto pre vás jednoduchý prehľad. Nechceme príliš rozoberať, ktorý olej má...
Celý článok -
Ako si doma naklíčiť reďkovku?
Návod na prípravu nakličovacieho pohára a dopestovanie domácich klíčkov, veľmi preveľmi jednoduchý, pútavý pre deti aj dospelých. Budete k tomu potrebovať len zaváraninový...
Celý článok -
Jedinečný prieskum Skutočne zdravej školy už čoskoro v realizačnej fáze
Chceme efektívne reagovať na potreby a možnosti mladých ľudí v oblasti zdravého životného štýlu a stravovania, preto sme sa rozhodli v prvom kroku zistiť, aké sú ich záujmy...
Celý článok -
Potravinový odpad je environmentálny, ekonomický aj etický problém
Nedávno prebiehala celoeuópska kampaň na znižovanie množstva odpadu, a to nielen v rámci zvyšovania povedomia o udržateľných zdrojoch a odpadovom hospodárstve, ale...
Celý článok -
Slovensko sa stáva medzinárodným hráčom v boji proti plytvaniu potravinami.
Skutočne zdravá škola ako asociovaný partner jedinečného euróskeho projektu FoodRUs, ktorý podporí vznik a implementáciu nových zero-waste stratégií.
Celý článok -
Majú deti dolce vita aj v talianských školách?
Redaktorka a novinárka na voľnej nohe, Veronika Nováková, ktorá dhé roky so svojim manželom a synom - dnes už školákom - Lorenzom, žije v talianskom Toskánsku, nám prezradila,...
Celý článok -
Spoločne a zdravo
Milí naši, chceme vám dať do pozornosti YT kanál Degustorium, na ktorom nájdete zaujímavé prezentácie a diskusie o kvalitných potravinách z konferencie, ktorej súčasťou...
Celý článok -
-
Jedlé témy aj na hodinách matematiky. Áno, dá sa.
Pani učiteľka Silvia Bodláková učí matematiku. Neobyčajne a s fantáziou. Dokáže tak deťom vysvetliť aj nejednú zákonitosť v stravovaní. V rozhovore sa dozviete nielen...
Celý článok -
Mäso: áno alebo nie?
Spomaľme. Čas je tá najdrahšia a najdôležitejšia veličina. Týka sa to aj výberu živočíšnych produktov.
Celý článok