Školenie pre kuchárky

1. Strukoviny ako doplnkový zdroj bielkovín v školskej jedálni

Okruhy:

  • rozdelenie strukovín do jednotlivých skupín podľa spôsobu prípravy,
  • správne techniky prípravy všetkých druhov strukovín spôsobmi, ktoré chutia a netrápia,
  • použitie šošovice, fazule a hrachu v rôznych receptoch z MSN,
  • príprava a varenie 3 receptov z MSN s použitím strukovín

2. Sezónnosť, lokálnosť, kreativita a pestrosť v školskej kuchyni

Okruhy:

  • sezónne suroviny ako základ jedálnička v školskej kuchyni,
  • výhody a možné úskalia používania sezónnych produktov,
  • rozdelenie MSN podľa sezóny a ich kombinácie v školskom menu,
  • varenie dohodnutých sezónnych receptov a uplatnenie princípov sezónnosti a lokálnosti.

3. Netradičné obilniny, strukoviny a iné suroviny ako cesta k pestrosti jedálneho lístka

Okruhy:

  • rozdelenie obilnín a strukovín podľa zdrojov, spôsobu pestovania a prípravy,
  • nevyhnutné a odporúčanie podmienky na prípravu rôznych druhov obilnín, semien a pseudoobilnín,
  • ako variť nové suroviny tak, aby lákali a chutili,
  • praktické varenie dohodnutých druhov známych aj menej známych obilnín, zŕn a strukovín.

4. Príprava dohodnutých známych aj menej známych receptov z MSN

Okruhy:

  • diskusia ohľadom teórie a praxe prípravy vopred dohodnutých jedál z MSN,
  • príprava jedál s cieľom zachovať výživové hodnoty, farby a chute surovín,
  • alternatívne suroviny ako základ kreativity a pestrosti v jedálničku,
  • moderné a lákavé podávanie dohodnutých jedál,

5. Príťažlivé, pestré a moderné varenie pre novú generáciu detí

Okruhy:

  • teoretické a praktické rozdelenie receptov z MSN podľa atraktivity a potenciálu pre deti a mládež,
  • tradičné aj menej tradičné recepty z MSN pripravené tak, aby zaujali,
  • moderné a farebné servírovanie našich jedál, 
  • bylinky, šaláty, a iné dekorácie použité s úmyslom spestriť podávanie jedál,
  • príprava dohodnutých receptov z MSN.

6. Výprava naprieč jedálnym lístkom našej školskej kuchyne

Okruhy:

  • teoretická a praktická analýza týždenného alebo mesačného jedálneho lístka vašej kuchyne,
  • používanie sezónnych surovín a ich alternatív v jedálničku kuchyne SZŠ,
  • netradičné suroviny, ich príprava a kombinácie,
  • množstvo praktických rád a tipov pri príprave jedál počas vybraného týždňa či mesiaca,
  • príprava dohodnutých jedál a praktické ukážky,

Doplnky školení:

Poskytnutie telefonického kontaktu ako linku pomoci v prípade neistoty alebo rozporov pri príprave receptov z MSN

Poskytnuté materiály/suroviny:

  • prezentácia

  • suroviny sú v cene, netreba zabezpečiť


Doba trvania:

4 - 5 hodín

Miesto konania:

celé Slovensko

Cena:

360 eur

Príplatok cestovného na spiatočnú cestu: 

0,35 eur/km 


Objednávka: Platenú služby si môžete objednať v tomto formulári.

Pre akékoľvek otázky ohľadom školenia napíšte na evka@skutocnezdravaskola.sk

Lektor školení pre kuchárky:

Ľuboš Mego