Školenie pre kuchárky
1. Strukoviny ako doplnkový zdroj bielkovín v školskej jedálni
Okruhy:
- rozdelenie strukovín do jednotlivých skupín podľa spôsobu prípravy,
- správne techniky prípravy všetkých druhov strukovín spôsobmi, ktoré chutia a netrápia,
- použitie šošovice, fazule a hrachu v rôznych receptoch z MSN,
- príprava a varenie 3 receptov z MSN s použitím strukovín
2. Sezónnosť, lokálnosť, kreativita a pestrosť v školskej kuchyni
Okruhy:
- sezónne suroviny ako základ jedálnička v školskej kuchyni,
- výhody a možné úskalia používania sezónnych produktov,
- rozdelenie MSN podľa sezóny a ich kombinácie v školskom menu,
- varenie dohodnutých sezónnych receptov a uplatnenie princípov sezónnosti a lokálnosti.
3. Netradičné obilniny, strukoviny a iné suroviny ako cesta k pestrosti jedálneho lístka
Okruhy:
- rozdelenie obilnín a strukovín podľa zdrojov, spôsobu pestovania a prípravy,
- nevyhnutné a odporúčanie podmienky na prípravu rôznych druhov obilnín, semien a pseudoobilnín,
- ako variť nové suroviny tak, aby lákali a chutili,
- praktické varenie dohodnutých druhov známych aj menej známych obilnín, zŕn a strukovín.
4. Príprava dohodnutých známych aj menej známych receptov z MSN
Okruhy:
- diskusia ohľadom teórie a praxe prípravy vopred dohodnutých jedál z MSN,
- príprava jedál s cieľom zachovať výživové hodnoty, farby a chute surovín,
- alternatívne suroviny ako základ kreativity a pestrosti v jedálničku,
- moderné a lákavé podávanie dohodnutých jedál,
5. Príťažlivé, pestré a moderné varenie pre novú generáciu detí
Okruhy:
- teoretické a praktické rozdelenie receptov z MSN podľa atraktivity a potenciálu pre deti a mládež,
- tradičné aj menej tradičné recepty z MSN pripravené tak, aby zaujali,
- moderné a farebné servírovanie našich jedál,
- bylinky, šaláty, a iné dekorácie použité s úmyslom spestriť podávanie jedál,
- príprava dohodnutých receptov z MSN.
6. Výprava naprieč jedálnym lístkom našej školskej kuchyne
Okruhy:
- teoretická a praktická analýza týždenného alebo mesačného jedálneho lístka vašej kuchyne,
- používanie sezónnych surovín a ich alternatív v jedálničku kuchyne SZŠ,
- netradičné suroviny, ich príprava a kombinácie,
- množstvo praktických rád a tipov pri príprave jedál počas vybraného týždňa či mesiaca,
- príprava dohodnutých jedál a praktické ukážky,
Doplnky školení:
Poskytnutie telefonického kontaktu ako linku pomoci v prípade neistoty alebo rozporov pri príprave receptov z MSN
Poskytnuté materiály/suroviny:
-
prezentácia
-
suroviny sú v cene, netreba zabezpečiť
Doba trvania:
4 - 5 hodín
Miesto konania:
celé Slovensko
Cena:
360 eur
Príplatok cestovného na spiatočnú cestu:
0,35 eur/km
Objednávka: Platenú služby si môžete objednať v tomto formulári.
Pre akékoľvek otázky ohľadom školenia napíšte na evka@skutocnezdravaskola.sk
Lektor školení pre kuchárky:
Ľuboš Mego