Kritériá programu pre školské kuchyne
Do programu Skutočne zdravá škola nie je zapojená iba školská kuchyňa. To, čo sa odohráva v školskej kuchyni má však zásadný význam pre úspešné plnenie kritérií programu.
Na prevádzku školských kuchýň sa uplatňujú tieto kritéria.
Inšpirujte sa metodikou
-
Nepovolené aditíva - zoznam prísad, ktoré kritériá programu nedovoľujú
-
Prehľad (definícia) čerstvých surovín - prehľad a definície čerstvých surovín podľa kritérií programu
-
Sezónny kalendár ovocia a zeleniny - Aby sme vám uľahčili výber surovín vhodných na použitie podľa aktuálnej sezóny, pripravili sme pre vás sezónny kalendár ovocia a zeleniny
-
Metodický manuál Skutočne zdravej školskej kuchyne - pomôcka ako implementovať kritériá Skutočne zdravej školy týkajúce sa jedálne a prevádzky školskej kuchyne
-
Čítame etikety - je pomôckou pri výbere správnych a kvalitných potravín do školských jedální. Použite ho pre kontrolu nevhodných aditív v nakupovaných výrobkoch.
-
Značky so zárukou - plagát, ktorý zoznamuje so značkami kvality, ktoré je možné nájsť v slovenských potravinách.
-
Ukážkový sezónny jedálny lístok, ktorý rešpektuje najnovšiu vyhlášku o školskom stravovaní na Slovensku, ako aj MSN a receptúry.