Čo sme stihli aj vďaka Kauflandu?

22. 3. 2023
Skutočne zdravá škola

Našu spoluprácu s Kauflandom sme začali už pred pár rokmi a tešíme sa, že ju stále môžeme posúvať a tak dávať priestor novým projektom a aktivitám, ktoré vznikajú pod našimi rukami.

Spoločne meníme svet školského stravovanie k lepšiemu

Spoluprácu s Kauflandom sme si nevybrali náhodne. Majú niekoľkoročné skúsenosti s dodávaním potravín do školských jedální. My, ako ich partneri, môžeme podporiť ich iniciatívu zapojením našich praktických návodov, ako môžu školské jedálne potraviny ďalej využívať alebo ako sa môže v škole ale aj doma o jedle učiť.

Vymenovať všetko, čo sme doteraz stihli by trvalo dlho. Preto sme vybrali niektoré projekty a rozpísali sa o nich viac.

Metodiky

Radi by sme spomenuli prieskum o vzťahu detí k zdravému životnéme štýlu. Prieskum bol celoslovenský a zúčastnilo sa ho 1 369 žiakov. Na konci sme výsledky dali dokopy a vyšla nám z neho brožúra, z ktorej čerpáme doteraz. A vy môžete tiež! Ak hľadáte odpovede na to, aký majú žiaci 2. stupňa základných a stredných škôl prístup a vzťah k zdravému životnému štýlu, nájdete ich v článku alebo vo webinári.

Prieskum aj všetky ostatné metodické materiály sú zadarmo dostupné k stiahnutiu na naše webstránke.

Webináre

Tešíme sa každomesačnej návštevosti webinárov, ktoré organizujeme pod hlavičkou Kauflandu!

Medzi vaše najoblúbenejšie patria:

Workshopy

Každoročne robíme pre školy workshopy Čerstvých hlavičiek. So škôlkarmi a žiakmi 1. stupňa základných škôl robíme praktické aktivity, pri ktorých sa učia spoznávať zeleninu a ovocie všetkými vnemami, a tí odvážnejší nám pomáhajú s krajáním. Žiaci 2. stupňa spoznávajú rozdiel medzi bielkovinami, cukrami, tukmi. Okrem toho s nimi častokrát diskutujeme o poruchách príjmu potravy a jej prevencii.

O workshope sme rozprávali v reportáži. Pozrite sa, ako workshop vyzerá a čo obsahuje.

Hľadáte materiál na aktivity s deťmi? Tu sú aktivity pre škôlky1. stupěn aj pre 2. stupeň.

Radi prídeme spraviť workshop aj k vám! Vyberte si podľa vašej preferencie - workshop pre personál školskej jedálne, žiakov, učiteľov alebo verejnosť

Skutočne zdravá konferencia

Navštívili ste Skutočne zdravú konferenciu v roku 2022 v apríli alebo októbri? Ak nie, máte šancu prísť na tú tohtoročnú. Už na jeseň! 

Kaufland detský festival

Najnovšia spolupráca spočíva v našej účasti na festivale. Za jeden deň náš workshopový priestor navštívilo mnoho zvedavých detí aj rodičov. Aktivity pre deti sme vyberali z príručky Učenie chutí. 

Spolupráca, ktorá má zmysel aj do budúcna

Tento rok pripravujeme ďalšie webináre, Skutočne zdravú konferenciu, prieskum o plytvaní potravinami na školách a aj ďalšie metodické materiály.

Čo však môžete spraviť už dnes?

Prihláste sa do výzvy a vyhrajte jeden z našich workshopov alebo analýzu školskej jedálne. Je na vás, akú výhru si vyberiete.

Radi píšete? Zapojte sa do súťaže blog mesiaca!

Na záver prinášame video, ktoré sme spolu s Kauflandom natočili v rámci projektu Čerstvé hlavičky v škole v Záhorskej Vsi.

Prihláste sa do Čerstvých hlavičiek aj vy! 

Ďakujeme Kauflandu a Nadačnému fondu Kaufland za dôveru!

       

Späť na zoznam