Semináre pre personál školskej kuchyne

1. Strukoviny ako doplnkový zdroj bielkovín v školskej jedálni

Okruhy:

- rozdelenie strukovín do jednotlivých skupín podľa spôsobu prípravy,

- správne techniky prípravy všetkých druhov strukovín spôsobmi, ktoré chutia a netrápia,

- použitie šošovice, fazule a hrachu v rôznych receptoch z MSN,

- príprava a varenie 3 receptov z MSN s použitím strukovín


2. Sezónnosť, lokálnosť, kreativita a pestrosť v školskej kuchyni

Okruhy:

- sezónne suroviny ako základ jedálnička v školskej kuchyni,

- výhody a možné úskalia používania sezónnych produktov,

- rozdelenie MSN podľa sezóny a ich kombinácie v školskom menu,

- varenie dohodnutých sezónnych receptov a uplatnenie princípov sezónnosti a lokálnosti.


3. Netradičné obilniny, strukoviny a iné suroviny ako cesta k pestrosti jedálneho lístka

Okruhy:

- rozdelenie obilnín a strukovín podľa zdrojov, spôsobu pestovania a prípravy,

- nevyhnutné a odporúčanie podmienky na prípravu rôznych druhov obilnín, semien a pseudoobilnín,

- ako variť nové suroviny tak, aby lákali a chutili,

- praktické varenie dohodnutých druhov známych aj menej známych obilnín, zŕn a strukovín.


4. Príprava dohodnutých známych aj menej známych receptov z MSN

Okruhy:

- diskusia ohľadom teórie a praxe prípravy vopred dohodnutých jedál z MSN,

- príprava jedál s cieľom zachovať výživové hodnoty, farby a chute surovín,

- alternatívne suroviny ako základ kreativity a pestrosti v jedálničku,

- moderné a lákavé podávanie dohodnutých jedál,


5. Príťažlivé, pestré a moderné varenie pre novú generáciu detí

Okruhy:

- teoretické a praktické rozdelenie receptov z MSN podľa atraktivity a potenciálu pre deti a mládež,

- tradičné aj menej tradičné recepty z MSN pripravené tak, aby zaujali,

- moderné a farebné servírovanie našich jedál, 

- bylinky, šaláty, a iné dekorácie použité s úmyslom spestriť podávanie jedál,

- príprava dohodnutých receptov z MSN.


6. Výprava naprieč jedálnym lístkom našej školskej kuchyne

Okruhy:

- teoretická a praktická analýza týždenného alebo mesačného jedálneho lístka vašej kuchyne,

- používanie sezónnych surovín a ich alternatív v jedálničku kuchyne SZŠ,

- netradičné suroviny, ich príprava a kombinácie,

- množstvo praktických rád a tipov pri príprave jedál počas vybraného týždňa či mesiaca,

- príprava dohodnutých jedál a praktické ukážky,


Doplnky školení:

- poskytnutie telefonického kontaktu na mňa ako linku pomoci v prípade neistoty alebo rozporov pri príprave receptov z MSN

Poskytnuté materiály/suroviny:

  • prezentácia

  • suroviny sú v cene, netreba zabezpečiť


Doba trvania: 4 - 5 hodín

Miesto konania: celé Slovensko

Cena:

360 eur

Príplatok cestovného na spiatočnú cestu: 

0,35 eur/km 


Objednávka: Platenú služby si môžete objednať v tomto formulári.

Pre akékoľvek otázky ohľadom seminárov kontaktujte Evu Blaho: evka@skutocnezdravaskola.sk