Webinár: Strukoviny v modernej školskej jedálni

30. 11. 2021 | 14:00 - 15:30
online

Pozývame Vás na webinár s názvom "Strukoviny v modernej školskej jedálni", na ktorom vám vysvetlíme prečo sú strukoviny dôležité a ako ich pripraviť, aby všetkým chutili a boli ľahšie stráviteľné.

Pre koho je určený: zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, vedúce a pracovníci školských jedální, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania, pedagógovia, rodičia.

Prečo by ste sa mali zúčastniť: Cieľom je motivovať školy k zapájaniu do programu Skutočne zdravá škola a podpora zdravého životného štýlu detí a mádeže na školách a v škôlkach a zistiť viac info o tom, ake cenné sú v našej výžive strukoviny a ako ich pripraviť tak, aby nekončili v koši, ale všetci sa po nich zalizovali.

Vedeli ste, že väčšina detí nevníma strukoviny ako dôležitú zložku stravy a ani ich tak často nekonzumujú? Náš prieskum ukázal, že iba 36% detí konzumuje strukoviny niekoľkokrát za týždeň alebo častejšie.

Ale na druhej strane prieskum ukázal aj takéto želania: 

Želám si v školskej jedálni: „Mať pri obede džbán s čistou vodou, možnosť pridania šalátovej prílohy, ponúkať viac ovocia a zeleniny, viac jedál zo strukovín”. Aj preto je dôležité, tieto témy otvárať a hľadať riešenia. Na to sme tu :)

Cena: účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia. 

Registrácia: na webinár sa registrujte v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.

Sledovať webinár môžete z počítača, notebooku, tabletu alebo smart phone-u, odkiaľkoľvek.

Partnerom webináru je spoločnosť Kaufland

Záznam z webináru si môžete pozrieť tu:

Program:

14:00 - 14:10 Privítanie, úvod do témy, Tereza Hubáčková, Skutočne zdravá škola, o.z.

14:10 - 14:40 Dôvody zaradenia strukovín do jedálneho lístka - Eva Blaho, Adv. Dip. Nut & WHM, Skutočne zdravá škola, o.z. 

  • Eva Blaho z pohľadu odbornej garantky projektu Skutočne zdravá škola objasní, prečo sú strukoviny dôležité, v akom množstve a prečo je dôležité ich zaradenie do nášho jedálneho lístka. Cieľom tejto časti bude poskytnúť školám tipy Skutočne zdravej školy, ako uplatniť čo najviac odporúčaní v praxi. 

14:40 - 15:10  Strukoviny podľa Živej kuchyne - Ľuboš Mego, Skutočne zdravá škola o.z.

  • Ľuboš Mego, šéfkuchár Skutočne zdravej školy a autor konceptu Živá kuchyňa na webinári vysvetlí ako na správnu predprípravu strukovín, ich výber, namáčanie k jedlám. Ďalej sa bude venovať praktickým radám pri varení strukovín a ich následnému spracovaniu. Cieľom bude vysvetliť, ako sa dá v školskej jedálni ponúkať jedlo, ktoré je chutné, výživné, vyvážené a ešte aj oku lahodiace.

15:10 - 15:30   Záverečná diskusia, zhrnutie

Odkaz na Facebook udalosť


Späť na zoznam