Webinár: Praktická téma v kuchyni - Bylinky a ochucovanie

7. 6. 2022 | 14:00 - 15:30
Zoom

Pozývame Vás na praktický webinár "Bylinky a ochucovanie", na ktorom náš šéfkuchár Ľuboš Mego, spoločne s kuchárom Zděnkom Michálekom, budú variť školské menu z nových priestorov vďaka podpore firmy Kema. V krátkom úvode, Vám spoločnosť Kema SK, s.r.o. predstaví gastrotechnológie, ktoré šetria zdroje, životné prostredie a redukujú vytváranie odpadu. 

Program:

14:00 - 14:10 Privítanie, úvod do témy, Anna Dohňanská, Skutočne zdravá škola, o.z.

14:10 - 14:20 Predstavenie gastrotechnológie Kema - Dávid Stohl, Kema SK, s.r.o.

  • Dávid Stohl sa do gastronomického biznisu dostal koncom roku 2018, predtým  pracoval v oblasti výstavby a prevádzky čerpacích staníc a ako management consultant pôsobil v nadnárodnej poradenskej spoločnosti Deloitte. V súčasnosti je konateľom a spolumajiteľom firmy Kema, ktorá navrhuje komplexné gastro-prevádzky, poskytuje odborné poradenstvo a odbornú montáž. 

14:20 - 15:20  Bylinky a ochucovanie podľa Živej kuchyne - Ľuboš Mego, Skutočne zdravá škola o.z. a Zdeněk Michálek

  • Ľuboš Mego, šéfkuchár Skutočne zdravej školy a autor konceptu Živá kuchyňa na webinári vysvetlí ako správne kombinovať bylinky a ku ktorým jedlám sa hodia. Cieľom bude vysvetliť, ako sa dá v školskej jedálni ponúkať jedlo, ktoré je chutné, výživné, vyvážené a ešte aj oku lahodiace.
  • Zdeněk Michálek sa vareniu venuje celý život. Po škole zbieral skúsenosti v zahraničí - v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku a následne ako šéfkuchár viedol veľké hotely aj malé reštaurácie. Aktuálne pôsobí ako kuchár a obchodný zástupca v spoločnosti RATIONAL AG, ktorá je lídrom na trhu v oblasti výroby multifunkčných varných zariadení - konvektomatov a panvíc.

Školské menu, ktoré budeme variť:

5.0152 - Polievka minestrone bez mäsa
2.068 - Nátierka z reďkovky a syra
14.071 - Cuketa a šampiňóny na paradajkách s tarhoňou *

15:20 - 15:30   Záverečná diskusia, zhrnutie

Pre koho je určený: zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, vedúce a pracovníci školských jedální, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania, pedagógovia, rodičia.

Účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.

Odkaz na Facebook udalosť

Webinár bude nahrávaný a záznam nájdete na našom YouTube.

Partnerom webináru je spoločnosť Kaufland

Priestory na varenie poskytnuté vďaka podpore spoločnosti Kema

Záznam z webináru si môžete pozrieť tu:


Späť na zoznam