Webinár: Pekárenské výrobky

26. 4. 2023 | 14:00 - 15:30
zoom

Pozývame Vás na webinár "Pekárenské výrobky", na ktorom si povieme ako rozlíšiť kvalitné pekárenské výrobky od nekvalitných a čo by mali aj nemali obsahovať. Takisto sa porozprávame o výhodách kváskovania a mýtoch spojených s konzumáciou pekárenských výrobkov.

Pre koho je určený: zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, vedúce a pracovníci školských jedální, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania, pedagógovia, rodičia.

Prečo by ste sa mali zúčastniť: Cieľom je motivovať školy k zapájaniu do programu Skutočne zdravá škola a podpora zdravého životného štýlu detí a mádeže na školách a v škôlkach. Na webinári sa dozviete, ako na to, a že to vôbec nie je také ťažké. Tešíme sa na Vás!

Cena: účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia. 

Registrácia: na webinár sa registrujte v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.

Sledovať webinár môžete z počítača, notebooku, tabletu alebo smart phone-u, odkiaľkoľvek.

Partnerom webináru je spoločnosť Kaufland

Program:

14:00 - 14:10   Uvítanie účastníkov a úvod do témy, Tereza Hubáčková, Skutočne zdravá škola, o.z.

14:10 - 14:40   Ako vyberať kvalitné pekárenské výrobky, MUDr. Katarína Legrand

  • Katarína Legrand je detská doktorka a mama dvoch škôlkarok. Kým zatestovala z pediatrie v roku 2016, pracovala v nemocniciach a ambulanciách na Slovensku, v Burundi, Indii a Paríži. Počas materskej a rodičovskej dovolenky navýšila svoje pediatrické vedomosti o praktické skúsenosti s vlastnými deťmi. V súčasnosti pracuje na klasickej detskej ambulancii a prevencii a osvete sa venuje vrámci projektu Vaša Okidoki.

14:40 - 15:10   Mýty spojené s konzumáciou pekárenských výrobkov, výhody kváskovania, Peter Wetzler, Lokálžrawetz

  • Peter Wetzler, vyštudovaný molekulárny biológ a učiteľ, ktorý v slovenskom školstve pôsobí už viac ako 10 rokov. Aktuálne vyučuje biológiu a vedu na strednej škole Akadémia LEAF. Okrem toho je aj autor blogu Lokálžrawetz, kde sa snaží upriamiť pozornosť najmä na konzumáciu kvalitných sezónnych a lokálnych produktov. Prostredníctvom reportáží, článkov a rozhovorov vysvetľuje svojim fanúšikom ako vyberať potraviny, ako čítať ich zloženie, a najmä, kde ich nájsť. Na jeho webe sa totiž nachádza jedinečná interaktívna mapa celého Slovenska s viac ako 600 prvovýrobcami. Každý sa tak jednoducho a rýchlo môže dostať ku kvalitným potravinám.

15:10 - 15:30   Záverečná diskusia, zhrnutie


Späť na zoznam