Webinár: Jarné menu v školskej jedálni

26. 4. 2022 | 15:00 - 16:30
zoom

Pozývame Vás na webinár s názvom "Jarné menu v školskej jedálni", na ktorom Ľuboš Mego poskytne praktické rady ako uvariť zdravé a chutné komplexné jarné menu zo sezónnych potravín:

  • Polievka hrášková so zeleninou
  • Rizoto z hydinového mäsa so zeleninou
  • Kurací paprikáš so zeleninou
  • Nátierka tvarohová so zeleninou
  • Citrónové rezy s jahodami

Pre koho je určený: vedúce a pracovníci školských jedální, pedagógovia, rodičia.

Prečo by ste sa mali zúčastniť: Cieľom je motivovať školy k zapájaniu do programu Skutočne zdravá škola a podpora zdravého životného štýlu detí a mádeže na školách a v škôlkach a získať návody a tipy ako variť zdravo, chutne a sezónne. 

Cena: účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia. 

Registrácia: na webinár sa registrujte v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.

Sledovať webinár môžete z počítača, notebooku, tabletu alebo smart phone-u, odkiaľkoľvek.

Partnerom webináru je spoločnosť Kaufland

Záznam z webináru si môžete pozrieť tu: 

Program:

15:00 - 15:10 Privítanie, úvod do témy, Anna Dohňanská, Skutočne zdravá škola, o.z.

15:10 - 16:10 Jarné menu v školskej jedálni podľa Živej kuchyne - Ľuboš Mego, Skutočne zdravá škola o.z.

Po ukončení štúdia finančného manažmentu na VŠ v Bratislave premenil Ľuboš svoj koníček na povolanie ďalším štúdiom na londýnskej kuchárskej škole Le Cordon Bleu. Niekoľko rokov pracoval v profesionálnych kuchyniach v rôznych krajinách sveta (tri z nich boli ocenené dvoma michelinskými hviezdami) a ostatných desať rokov sa živí ako súkromný kuchár v Bratislave. Rád pozitívne vplýva na to, čo deti jedia doma a v školských jedálňach, a preto sa aj aktívne zapája do gastronomického vzdelávania detí v škole. Založil komunitný projekt Živá kuchyňa 

Ľuboš bude variť naživo a poskytne praktické tipy ako vykúzliť zo sezónnych potravín chutné jarné menu. Cieľom bude ukázať, že aj v školskej jedálni vieme ponúkať jedlo, ktoré je chutné, výživné, sezónne, vyvážené a ešte aj oku lahodiace. 

Pozrieme sa aj na upravenú aplikáciu, ako napĺňať požiadavky, ktoré odporúča MŠVVŠ. Na vaše otázky bude odpovedať Róbert Maťaš, ktorý sa už niekoľko rokov pohybuje v oblasti kvalitných potravín. Najprv pôsobil v bio obchode so zdravými potravinami, potom pracoval v súkromnej kuchyni pri príprave vyvážených obedov pre deti v materskej škole a teraz pôsobí ako vedúci školskej jedálne pre dve štátne materské školy v Bratislave.

16:10 - 16:30   Záverečná diskusia, zhrnutie

Odkaz na Facebook udalosť


Späť na zoznam