DEGUSTORIUM 2019

5. 11. 2019
Skutočne zdravá škola

Organizátorkami konferencie sú Anetta Vaculíková a Petra Molnárová zo Skutočne zdravej školy a debaty o téme školského stravovania sa zúčastnili aj Ivana Kachútová a Katarína Ovečková z nášho tímu. Aké boli témy diskusie?

Aké zmeny vieme reálne priniesť do škôl už teraz? Čo u nás nefunguje a naopak funguje? Video výstup z tejto debaty vám určite predstavíme čoskoro.

Je to o nás a o tom, čo chceme a koľko energie a času do tej zmeny vložíme. Lebo zmeny sa nebudú diať samé od seba, bez toho, aby sme priložili ruku k dielu. Treba chcieť a zaujímať sa o inšpiratívne príbehy v okolí, ktoré to, že keď sa chce, tak sa dá, už dokazujú v praxi.

Cieľom Degustoria bolo ukázať, že remeselné potraviny majú na to, aby sa stali spoločenskou témou, aby sme sa, my ľudia, začali o ne a o tých, ktorí stoja za ich výrobou alebo im pridávajú na hodnote, viac zaujímať a zdieľať ich príbehy. Keďže žijeme dobu, ktorá im u nás na Slovensku nie je naklonená, združenie Slow Food Pressburg chce profesnej i laickej verejnosti ukázať, že to ide aj napriek legislatívnemu handycapu, napriek tomu, že kvalitné, tradičné a remeselné potraviny nie sú na prvý pohľad mainstreamovou témou. No mali by byť - nielen z kultúrneho, výživového, ale aj z environmentálneho hľadiska.

Ako hovorí etnologička a historička Katarína Nádaská, „tradičná remeselná potravina je súčasťou našej kultúrnej identity a mala by byť preto neodmysliteľnou súčasťou našej spoločnosti a nemala by chýbať v našich jedálničkoch”.

Viac informácií sledujte na www.degustorium.sk

DEGUSTORIUM 2019 1DEGUSTORIUM 2019 1DEGUSTORIUM 2019 1DEGUSTORIUM 2019 1DEGUSTORIUM 2019 1
Späť na zoznam