Jednoduché aktivity na spoznávanie jedla pre menšie deti
Vzdelávanie a budovanie vzťahu k zdravej strave nemusí byť komplikované a to ani pre menšie detičky. V Benjamin Preschool máme pravideľné a jednoduché aktivity zamerané na spoznávanie rôznych zdravých potravín, nových chutí a prvé zoznamovanie sa s varením.
Deti spoznávali i menej obľúbené druhy zeleniny ako napríklad cviklu a hravou formou preskúmali ako chutí čerstva cvikla ale i odštavená. Zaujalo ich, ako môže zafarbiť ryžu alebo naše ruky. Deti sa dozvedeli, že je plná vitamínu C, môže znížiť krvný tlak a pomáha nášmu mozgu lepšie pracovať a pomáha tiež nášmu tráveniu. Na záver sme si cviklu výtvarne znázornili a zahrali si "cviklové" divadielko.
Ďalšou aktivitou bola príprava omelety so zeleninkou - mrkvou, cibuľkou a paprikou. Takáto kombinácia potravín je plná proteinov a zdravých tukov a vďaka zelenine i vitamínu A, B12, C a K. Toto jedlo je veľmi jednoduché na prípravu a i menšie deti ho s malou pomocou zvládnu navariť a spoznať tak kuchynské náradie. Nie je nad chuť vlastnoručne čerstvo pripraveného zdravého jedla.
Deti si tiež pripravili jablkovo-mrkvový šalát a spoznali tak aké rôzne chute majú rôzne druhy jabĺčok a kombináciu ovocia a zeleniny.
Už teraz sa tešíme čo ďalšie si pripravíme s detičkami nabudúce.