Čistota pol života, v škole to platí dvojnásobne

10. 5. 2023
Skutočne zdravá škola

V dnešnej dobe, keď sa stále viac hovorí o význame ochrany životného prostredia, je dôležité hľadať spôsoby, ako zlepšiť cistotu nielen v našich domovoch, ale aj v miestach, kde trávime veľa času. A tým je miestom sú aj školy.

Teraz sa pozrieme na to, ako môžeme využiť ekologické prostriedky na zlepšenie čistoty v školách.

Čistiace a dezinfekčné prostriedky

Výber správnych čistiacich a dezinfekčných prostriedkov je kľúčovým krokom pri zlepšovaní čistoty v školách. Mnoho bežných čistiacich prostriedkov obsahuje škodlivé chemikálie, ktoré môžu mať negatívny vplyv na naše zdravie aj životné prostredie. Vyberajte preto také, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu a neobsahujú agresívne látky. Skúste výrobky od Tierra Verde alebo od Chistee.

Ekologické upratovanie

Portwish poskytuje komplexný ekologický čistiaci a upratovací servis aj pre školy. Ekologickými prostriedkami vám vyčistia okná, podlahy alebo vytepujú koberce.

Triedenie odpadu

Zavedenie systému triedeného zberu odpadu je dôležité nielen pre ochranu životného prostredia, ale aj pre zlepšenie čistoty v škole. Nastavenie farebných kontajnerov na triedenie papiera, plastov, skla a organického odpadu motivuje žiakov a učiteľov, aby správne likvidovali odpad a udržiavali školské priestory čisté.

Kompostovanie

Školský kompostovací program je skvelým spôsobom, ako zlepšiť čistotu a súčasne učiť žiakov o odpadovom hospodárstve a udržateľnosti. Organický odpad sa môže kompostovať a využívať na hnojenie záhrady a zelene. Neviete ako si založiť kompost? Návod nájdete v našej metodike Školská úžitková záhrada od str. 46. 

Napadajú vás ďalšie spôsoby, ako si udržiavať čistú školu?

Mali by ste záujem o zavedenie čapovacej stanice ekologických prostriedkov od Tierra Verde na vašej škole? Ušetríte tým životné prostredie a škola tým takisto získa financie z predaja.

Napíšte na terezia@skutocnezdravaskola.sk 

O používaní ekologických čistiacich prosriedkov sme sa rozpraváli na webinári s Tierrou Verde:

Späť na zoznam