Praktický webinár: Prečo zaradiť ryby do jedálnička?

27. 10. 2022 | 15:00 - 16:30
zoom

Pozývame vás na praktický webinár s názvom 'Prečo zaradiť ryby do jedálnička?'

Aké hlavné výhody konzumácie rýb u detí vám príde porozpávať špecialista na výživu a dietetiku - Ing. Jana Pastrnáková. Ľuboš Mego, šéfkuchár Skutočne zdravej školy, vám ukáže ako uvariť chutné rybacie jedlá zo školských receptúr:

Desiata alebo olovrant: Nátierka sardinková so syrom (2.035)
Polievka: Polievka rybacia zimná (5.154)                                                                                                                                                                            Hlavné jedlo:  1. Paprikáš z rybieho mäsa - treska (10.024), 2. Rybie mäso zapekané s jogurtom -treska (10.034)

Materiálno-spotrebné normy a receptúry pre školské stravovanie nájdete tu.

Skutočne zdravá škola je komplexný program, ktorý rieši aj dopad jedla na udržateľnosť potravinoveho systému. Vzdelávať v tomto smere je pre nás základ, preto v rámci našich kritérii dbáme aj na vhodný výber rýb. Naše odporúčania pre nákup rýb a vodnných živočíchov nájdete tu

Pre koho je webinár určený: zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, vedúce a pracovníci školských jedální, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania, pedagógovia, rodičia. 

Účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.

Odkaz na Facebook udalosť. Webinár bude nahrávaný a záznam nájdete na našom YouTube.

Záznam z webinára si môže pozrieť tu:

Prezentáciu si môže pozrieť tu.

Program:

15:00 - 15:10 Privítanie, úvod do témy, Anna Dohňanská, Skutočne zdravá škola, o.z.

15:10 - 15:40 Prečo zaradiť ryby do jedálnička? - Ing. Jana Pastrnáková, špecialista na výživu a dietetiku

  • Ing. Jana Pastrnáková,  ako absolventka Ústavu výživy a genomiky - odbor Výživa ľudí, prevádzkuje vlastnú poradňu výživy a prevencie nadváhy v Topoľčanoch. Téma výživy detí ako matky malého školáka a športovca,  ju špeciálne zaujíma a preto už niekoľko rokov chodí po školách a vzdeláva deti aj rodičov o výžive formou tématických prednášok.

15:40 - 16:10  Školské receptúry z rýb - Ľuboš Mego, Skutočne zdravá škola o.z. 

  • Ľuboš Mego, šéfkuchár Skutočne zdravej školy a autor konceptu Živá kuchyňa na webinári uvarí školské menu, ktoré pozitívne prispieva k podpore imunity a vysvetlí ako sa dá v školskej jedálni ponúkať jedlo, ktoré je chutné, výživné, vyvážené a ešte aj oku lahodiace.

16:10 - 16:30   Záverečná diskusia, zhrnutie

Partnerom webináru je spoločnosť Kaufland a spoločnosť KEMA SK

    


Späť na zoznam