Prieskum o vzťahu detí k zdravému životnému štýlu v realizačnej fáze

6. 3. 2021
Skutočne zdravá škola

Prieskum o vzťahu detí k zdravému životnému štýlu v realizačnej fáze

sme občianske združenie Skutočne zdravá škola a radi by sme Vás, milí pedagógovia či pracovníci s mládežou, oslovili ako krajského (regionálneho) koordinátora, ktorý by nám pomohol so zberom dát od detí v prieskume na tému deti a ich vzťah k zdravému životnému štýlu.

Skutočne zdravá škola nie je len o varení v školských jedálňach, je aj o tom, aby deti pochopili význam kultúry stravovania na škole, aby sa dozvedeli, odkiaľ jedlo pochádza a ako vzniká, a aby si vytvorili vzťah ku kvalitnému a plnohodnotnému stravovaniu a zdravému životnému štýlu.

Cieľom tohto prieskumu je zmapovať informácie a presvedčenia, ale aj návyky slovenských detí súvisiace so zdravým životným štýlom a nastaviť tak aktivity smerom k lepšiemu (neformálnemu) vzdelávaniu detí.

V mene OZ Skutočne zdravá škola Vás týmto chceme požiadať o podporu a šírenie informácie o prieskume o vzťahu detí základných a stredných škôl k zdravému životnému štýlu a stravovaniu, ktorý v týchto dňoch realizujeme vďaka podpore Hl. mesta BA, spoločnosti Kaufland a organizácii Iuventa - Slovenský inštitút mládeže.

Chceme osloviť čo najviac pani učiteliek a pánov učiteľov (pedagógov), aby sa pridali k nám a spropagovali prieskum medzi svojimi žiačkami a žiakmi - zaregistrovali sa do nášho prieskumu ako koordinátori, ktorí pomôžu dotazník dostať k cieľovej skupine – žiačkam a žiakom 2. stupňa ZŠ a SŠ na celom Slovensku, nech má naozaj výpovednú hodnotu. Viac informácií o prieskume nájdete aj v našom blogu tu

Registračný formulár pre koordinátorov nájdete tu: https://forms.gle/XmGc4cVJdvquUGFU8 a tento link s popisom môžete voľne šíriť medzi (ďalšich) pedagógov vo Vašom okolí.

Priebeh náborového procesu koordinátorov a respondentov:

Potrebovali by sme za každý kraj SVK naverbovať pani učiteľky / pánov učiteľov zo škôl ako koordinátorov, ktorí by vedeli na vyplnenie dotazníka osloviť deti, svojich žiakov rôznych vekových kategórií a z rôznch typov škôl za účelom cieleného zberu dát a ľahkého dosledovania plnenia dotazníkov pre našu prieskumnú agentúru 2muse, ktorá pre jednotlivých učiteľov/koordinátorov mladých respondentov vygeneruje špecifický odkaz na dotazník -  vďaka ktorému budeme vedieť dosledovať koľko a akých respondentov dotazník vyplnilo. 

Oslovení pracovníci s mládežou/pedagógovia = koordinátori respondentov sa registrujú do nášho už spomínaného dotazníka ako koodinátor za určitý kraj. Výskumná agentúra 2muse vygeneruje v konečnej fáze registrácie pre každého prihláseného koordinátora špecifické linky na dotazníkna základe čoho budeme vedieť sledovať, ktoré kvóty už máme naplnené a teda všetkým zaregistrovaným koordinátorom (pedagógom) zašleme my, Skutočne zdravá škola, podklady so znením textu pre samotných žiakov ako aj link na samotný prieskumný dotazník.

Oslovovací list pre Vašich kolegov a pedagógov môže znieť napríklad takto:

"Milé kolegyne, milí kolegovia, vážené pani učiteľky, vážení páni učitelia,

Chcel/a by sme vás požiadať o pomoc pri zbere dát do prieskumu o vzťahu detí a mladých k zdravému životnému štýlu a stravovaniu, ktorý v týchto dňoch rozbieha OZ Skutočne zdravá škola v spolupráci s Hlavným mestom BA, spoločnosťou Kaufland a organizáciou Iuventa - Slovenský inštitút mládeže.  Ak máte záujem pomôcť Skutočne zdravej škole - zaregistrujte sa do prieskumu ako koordinátorky/i, ktorí pomôžu dotazník dostať k cieľovej skupine – žiačkam a žiakom 2. stupňa ZŠ a SŠ na celom Slovensku, nech má naozaj dobrú výpovednú hodnotu. Viac informácií o prieskume sa dozviete priamo pri prihlasovaní sa na tomto odkaze, alebo na webstránke OZ Skutočne zdravá škola prípadne u nás na blogu

ĎAKUJEM za spoluprácu, vďaka ktorej sa výsledky z prieskumu dozvieme už približne o mesiac.

V prípade akýchkoľvek otázok neváhajte kontaktovať OZ Skutočne zdravá škola na info@skutocnezdravaskola.sk .

s pozdravom

…………….."

Aké odmeny vás čakajú?

Ak sa s nami na to dáte, po vyhodnotení prieskumu Vám poskytneme:

  • bezplatný prístup k výsledným dátam
  • online brožúrku o tom, ako riešiť problémy vyplývajúce z prieskumu
  • a tiež dostanete prístup k jednému bezplatnému webináru s odborníkmi zo Skutočne zdravej školy, ktorí sa na tomto projekte podieľajú.

Ďakujeme!

Späť na zoznam