Webinár: Slow Food do slovenských škôl? Áno dá sa

2. 11. 2021 | 14:00 - 15:30
online

Pozývame Vás na webinár s názvom "Slow Food do slovenských škôl? Áno dá sa", na ktorom vám priblížime hnutie Slow Food a metodiky, ktoré sme pre vás vďaka našej spolupráci vytvorili. 

Pre koho je určený: zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, vedúce a pracovníci školských jedální, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania, pedagógovia, rodičia.

Prečo by ste sa mali zúčastniť: Cieľom je motivovať školy k zapájaniu do programu Skutočne zdravá škola a podpora zdravého životného štýlu detí a mádeže na školách a v škôlkach. Na webinári sa dozviete, ako na to, a že to vôbec nie je také ťažké. Tešíme sa na Vás!

Cena: účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia. 

Registrácia: na webinár sa registrujte v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.

Sledovať webinár môžete z počítača, notebooku, tabletu alebo smart phone-u, odkiaľkoľvek.

Partnerom webináru je spoločnosť Kaufland

Záznam z webináru si môžete pozrieť tu:

Program:

14:00 - 14:10   Uvítanie účastníkov a úvod do témy, Anetta Vaculíková, Skutočne zdravá škola, o.z.

14:10 - 15:15 - Petra Molnárová, zakladateľka Slow Food Pressburg

Petra už 8 rokov spája radosť z dobrého jedla so zodpovednosťou k miestnym komunitám a k životnému prostrediu v rámci aktivít pre Slow Food Pressburg, ktorého členovia, farmári, producenti, ale aj fanúšikova-jednotlivci bojujú za návrat lokálnych tradičných remeselných potravín späť do našich dennodenných životov a za podporu dobrých, čistých a férových potravín.

 V rámci rozhovoru sa dozviete:

  • Bližšie informácie o Slow Foode

  • Ako sa stať zodpovedným spotrebiteľom

  • Ako zorganizovať Školské potravinové trhy

  • Ako zorganizovať výlet na farmu

  • Ako funguje celosvetový projekt Archa chutí a ako sa doň so svojou školou zapojiť

  • O sezónnom kalendári ovocia, zeleniny a byliniek 

15:15 - 15:30   Záverečná diskusia, zhrnutie


Späť na zoznam