Webinár: Rok v školskej záhrade

19. 10. 2021 | 14:00 - 15:30
online

Pozývame Vás na webinár s názvom "Rok v školskej záhrade"

Pre koho je určený: Zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, vedúce a pracovníci školských jedální, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania, pedagógovia, rodičia.

Prečo by ste sa mali zúčastniť: Cieľom je motivovať školy k zapájaniu do programu Skutočne zdravá škola.

Cena: účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia. 

Registrácia: na webinár sa registrujte v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.

Sledovať webinár môžete z počítača, notebooku, tabletu alebo smart phone-u, odkiaľkoľvek.

Partnerom webináru je spoločnosť Kaufland

Záznam z webináru si môžete pozrieť tu:

Program:

14:00 - 14:10   Privítanie, úvod do témy

  • Privítanie, úvod do témy, Anetta Vaculíková, Skutočne zdravá škola

14:10 - 15:20

Predstavenie a vysvetlenie metodík o školskej záhrade,

Dana Václavíková, pestovanie v areáli školy, Skutečně zdravá škola v ČR

  • Prečo a ako na výuku o jedle mimo triedy - o jedle prierezovo nielen v záhrade

  • Ako si vytvoriť jedlú školskú záhradu v budove alebo areáli školy

  • Ako prepojiť pestovanie na záhrade s hodinami varenia

  • Ktoré ovocné stromy, či kríky sú vhodné pre školské záhrady

  • Ako do diania na školskej záhrade zapojiť verejnosť (rodinu)

Eduard Hulík, pestovanie v budove školy, MyGreens

  • Mikrozelenina vyžaduje len veľmi malý priestor a údržbu a preto je vynikajúca na pestovanie v bytoch, školách bez možnosti mať záhradku, a tým vzdelávaniu detí a budovaniu ich vzťahu k zdravšej strave a udržateľnému a sezónnemu stravovaniu. Je úžasné sledovať cestu od semienka po zelenú rastlinku plnú chuti a vône. Navyše je všestranná a vhodná na experimentovanie. Môžete ju použiť ako čerstvú oblohu na takmer každé slané jedlo - polievku, cestoviny, obilné misky, hranolky, avokádový toast, vajcia, pečené zemiaky, zapekané jedlá,, k mäsu alebo rybám. Použiť ich môžete aj do šalátu, do smootie, do jogurtu, namiesto šalátu v burgri alebo sendviči. Skúste si posypať mikrozeleninou horúcu pizzu alebo z nej urobiť chutné pesto na cestoviny.

15:20 - 15:30   Záverečná diskusia, zhrnutie výstupov


Späť na zoznam