Webinár: Rok v školskej záhrade
Pozývame Vás na webinár s názvom "Rok v školskej záhrade"
Pre koho je určený: Zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, vedúce a pracovníci školských jedální, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania, pedagógovia, rodičia.
Prečo by ste sa mali zúčastniť: Cieľom je motivovať školy k zapájaniu do programu Skutočne zdravá škola.
Cena: účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia.
Registrácia: na webinár sa registrujte v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.
Sledovať webinár môžete z počítača, notebooku, tabletu alebo smart phone-u, odkiaľkoľvek.
Partnerom webináru je spoločnosť Kaufland.
Záznam z webináru si môžete pozrieť tu:
Program:
14:00 - 14:10 Privítanie, úvod do témy
- Privítanie, úvod do témy, Anetta Vaculíková, Skutočne zdravá škola
14:10 - 15:20
Predstavenie a vysvetlenie metodík o školskej záhrade,
Dana Václavíková, pestovanie v areáli školy, Skutečně zdravá škola v ČR
-
Prečo a ako na výuku o jedle mimo triedy - o jedle prierezovo nielen v záhrade
-
Ako si vytvoriť jedlú školskú záhradu v budove alebo areáli školy
-
Ako prepojiť pestovanie na záhrade s hodinami varenia
-
Ktoré ovocné stromy, či kríky sú vhodné pre školské záhrady
-
Ako do diania na školskej záhrade zapojiť verejnosť (rodinu)
Eduard Hulík, pestovanie v budove školy, MyGreens
-
Mikrozelenina vyžaduje len veľmi malý priestor a údržbu a preto je vynikajúca na pestovanie v bytoch, školách bez možnosti mať záhradku, a tým vzdelávaniu detí a budovaniu ich vzťahu k zdravšej strave a udržateľnému a sezónnemu stravovaniu. Je úžasné sledovať cestu od semienka po zelenú rastlinku plnú chuti a vône. Navyše je všestranná a vhodná na experimentovanie. Môžete ju použiť ako čerstvú oblohu na takmer každé slané jedlo - polievku, cestoviny, obilné misky, hranolky, avokádový toast, vajcia, pečené zemiaky, zapekané jedlá,, k mäsu alebo rybám. Použiť ich môžete aj do šalátu, do smootie, do jogurtu, namiesto šalátu v burgri alebo sendviči. Skúste si posypať mikrozeleninou horúcu pizzu alebo z nej urobiť chutné pesto na cestoviny.
15:20 - 15:30 Záverečná diskusia, zhrnutie výstupov
Späť na zoznam