Webinár: Mäso a jeho úloha vo výžive v 21. storočí
Pozývame Vás na webinár s názvom 'Mäso a jeho úloha vo výžive v 21. storočí', na ktorom sa budeme venovať téme mäsa z pohľadu konzumenta, kuchára, žiakov (študentov), farmárov, ale aj z ekologického hľadiska. Pozrieme sa na najčastejšie mýty o mäse, zamyslíme sa nad tým, aká je jeho úloha vo výžive a či ho vôbec môžeme nahradiť nejakými alternatívami. Na webinári si povieme, aké tuky poznáme a kde sa nachádzajú. Spomenieme aj ich význam pre náš organizmus a reč bude aj o cholesterole.
Pre koho je určený: zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, vedúce a pracovníci školských jedální, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania, pedagógovia, rodičia.
Prečo by ste sa mali zúčastniť: Cieľom je motivovať školy k zapájaniu do programu Skutočne zdravá škola a podpora zdravého životného štýlu detí a mádeže na školách a v škôlkach a v školských jedálňach.
Cena: účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia.
Registrácia: na webinár sa registrujte v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.
Sledovať webinár môžete z počítača, notebooku, tabletu alebo smart phone-u, odkiaľkoľvek.
Odkaz na Facebook udalosť. Webinár bude nahrávaný a záznam nájdete na našom YouTube.
Partnerom webináru je spoločnosť Kaufland.
Záznam z webinára nájdete tu:
Program:
13:00 - 13:10 Privítanie, úvod do témy, Anna Dohňanská, Skutočne zdravá škola, o.z.
13:10 - 13:40 Mäso a jeho úloha vo výžive v 21. storočí - Peter Wetzler („Lokál žrawetz“)
- Peter Wetzler, vyštudovaný molekulárny biológ a učiteľ, ktorý v slovenskom školstve pôsobí už viac ako 10 rokov. Aktuálne vyučuje biológiu a vedu na strednej škole Akadémia LEAF. Okrem toho je aj autor blogu Lokálžrawetz, kde sa snaží upriamiť pozornosť najmä na konzumáciu kvalitných sezónnych a lokálnych produktov. Prostredníctvom reportáží, článkov a rozhovorov vysvetľuje svojim fanúšikom ako vyberať potraviny, ako čítať ich zloženie, a najmä, kde ich nájsť. Na jeho webe sa totiž nachádza jedinečná interaktívna mapa celého Slovenska s viac ako 600 prvovýrobcami. Každý sa tak jednoducho a rýchlo môže dostať ku kvalitným potravinám.
13:40 - 14:10 Tuky a cholesterol, MVDr. Olga Luptáková PhD
- MVDr. Oľga Luptáková PhD, expert na kvalitu a bezpečnosť potravín, Regionálna veterinárna potravinová správa Zvolen
14:10 - 14:30 Záverečná diskusia, zhrnutie výstupov
Zdroj fotky: www.canva.com
Späť na zoznam