Webinár: Jarné menu v školskej jedálni
Pozývame Vás na webinár s názvom "Jarné menu v školskej jedálni", na ktorom Ľuboš Mego poskytne praktické rady ako uvariť zdravé a chutné komplexné jarné menu zo sezónnych potravín:
- Polievka hrášková so zeleninou
- Rizoto z hydinového mäsa so zeleninou
- Kurací paprikáš so zeleninou
- Nátierka tvarohová so zeleninou
- Citrónové rezy s jahodami
Pre koho je určený: vedúce a pracovníci školských jedální, pedagógovia, rodičia.
Prečo by ste sa mali zúčastniť: Cieľom je motivovať školy k zapájaniu do programu Skutočne zdravá škola a podpora zdravého životného štýlu detí a mádeže na školách a v škôlkach a získať návody a tipy ako variť zdravo, chutne a sezónne.
Cena: účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia.
Registrácia: na webinár sa registrujte v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.
Sledovať webinár môžete z počítača, notebooku, tabletu alebo smart phone-u, odkiaľkoľvek.
Partnerom webináru je spoločnosť Kaufland.
Záznam z webináru si môžete pozrieť tu:
Program:
15:00 - 15:10 Privítanie, úvod do témy, Anna Dohňanská, Skutočne zdravá škola, o.z.
15:10 - 16:10 Jarné menu v školskej jedálni podľa Živej kuchyne - Ľuboš Mego, Skutočne zdravá škola o.z.
Po ukončení štúdia finančného manažmentu na VŠ v Bratislave premenil Ľuboš svoj koníček na povolanie ďalším štúdiom na londýnskej kuchárskej škole Le Cordon Bleu. Niekoľko rokov pracoval v profesionálnych kuchyniach v rôznych krajinách sveta (tri z nich boli ocenené dvoma michelinskými hviezdami) a ostatných desať rokov sa živí ako súkromný kuchár v Bratislave. Rád pozitívne vplýva na to, čo deti jedia doma a v školských jedálňach, a preto sa aj aktívne zapája do gastronomického vzdelávania detí v škole. Založil komunitný projekt Živá kuchyňa
Ľuboš bude variť naživo a poskytne praktické tipy ako vykúzliť zo sezónnych potravín chutné jarné menu. Cieľom bude ukázať, že aj v školskej jedálni vieme ponúkať jedlo, ktoré je chutné, výživné, sezónne, vyvážené a ešte aj oku lahodiace.
Pozrieme sa aj na upravenú aplikáciu, ako napĺňať požiadavky, ktoré odporúča MŠVVŠ. Na vaše otázky bude odpovedať Róbert Maťaš, ktorý sa už niekoľko rokov pohybuje v oblasti kvalitných potravín. Najprv pôsobil v bio obchode so zdravými potravinami, potom pracoval v súkromnej kuchyni pri príprave vyvážených obedov pre deti v materskej škole a teraz pôsobí ako vedúci školskej jedálne pre dve štátne materské školy v Bratislave.
16:10 - 16:30 Záverečná diskusia, zhrnutie
Odkaz na Facebook udalosť
Späť na zoznam