Webinár: Aktívne učenie k zdravému stravovaniu
Pozývame vás na webinár o tom, ako môžeme aktívne prispieť k rozvoju zdravých stravovacích návykov u detí prostredníctvom školskej kuchyne. Školské stravovanie nie je len o obedoch – je to jedinečná príležitosť na vzdelávanie, ktoré môže zmeniť pohľad detí na jedlo, chuť a zdravý životný štýl.
Dozviete sa:
- Ako oživiť vzťah medzi stravníkmi a školskou jedálňou?
- Ako využiť potenciál školskej kuchyne na podporu výchovy k zdraviu a rozvoj praktických zručností pre život.
- Ako pomôcť deťom prekonať strach z nových chutí.
- Prečo a ako začleniť školské stravovanie ako vzdelávací modul na zlepšenie potravinovej gramotnosti.
- Námety na konkrétne aktivity vhodné do rôznych predmetov výučby.
Program:
13:30 - 13:35 Privítanie, úvod do témy – Tereza Hubáčková, Skutočne zdravá škola, o.z.
13:35 - 14:20 Aktívne učenie podľa Petra Wetzlera
Peter Wetzler, molekulárny biológ a učiteľ s viac ako 10-ročnými skúsenosťami v slovenskom školstve, vám ukáže, ako efektívne zapojiť deti do aktívneho učenia o jedle. Je autorom blogu Lokálžrawetz, ktorý sa venuje kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Prostredníctvom článkov, reportáží a rozhovorov vysvetľuje, ako správne vyberať potraviny a čítať ich zloženie. Na jeho webe nájdete interaktívnu mapu Slovenska s viac ako 600 výrobcami kvalitných potravín.
14:20 - 14:30 Záverečná diskusia a zhrnutie
Pre koho je určený: zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, vedúce a pracovníci školských jedální, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania, pedagógovia, rodičia.
Účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.
Odkaz na Facebook udalosť.
Partnerom webináru je európsky HORIZONT 2020 projekt SchoolFood4Change.
Späť na zoznam