Degustorium 2022

22. 5. 2022 | 09:00 - 18:00
Bratislava - Stará tržnica

Skutočne zdravá škola na Degustoriu

Združenie Slow Food Pressburg sa v spolupráci s partnermi aj v tomto roku rozhodlo zorganizovať podujatie venované interaktívnemu vzdelávaniu v oblasti potravín (rešpektujúc všetky nariadenia Úradu verejného zdravotníctva), DEGUSTORIUM 2022, prostredníctvom ktorého návštevníkom predstavíme výnimočné produkty, tradičné remeslá, ako aj ľudí, ktorí za nimi stoja.

3. ročník tohto interaktívneho ochutnávkového podujatia sa uskutoční 22. mája v bratislavskej Starej tržnici a je určené širokej verejnosti, ktorej nie je jedno, ako naše nákupné rozhodnutia ovplyvňujú svet, v ktorom žijeme.

Tešiť sa môžete na:

  • Potravinový trh
  • Prezentáciu tradičných remesiel
  • Panelové diskusie s odborníkmi
  • Varenie naživo so známymi šéfkuchármi
  • Tvorivé dielne a senzorické workshopy pre celú rodinu

Tradičná remeselná potravina je našou pýchou

Tradičná remeselná potravina tvorí súčasť našej kultúrnej identity. Mala by byť preto neodmysliteľnou súčasťou našich všedných i sviatočných dní v domácich jedálničkoch, v ponuke zariadení spoločného stravovania naprieč celým spektrom, mali by sme na nej stavať produkty vidieckeho cestovného ruchu a bez najmenšieho zaváhania by mala byť našou pýchou a súčasťou oficiálnej prezentácie Slovenska doma i v zahraničí. Roľníci, rodinné farmy a remeselní výrobcovia by mali byť podporovaní štátom a tradičný spôsob výroby, ktorý je súčasťou nášho kultúrneho dedičstva, by mal byť chránený a zvýhodňovaný.

Remeselná potravina sa má stať spoločenskou témou

Chceme, aby sa remeselné potraviny stali spoločenskou témou, aby sme sa začali o ne a o tých, ktorí stoja za ich výrobou alebo im pridávajú na hodnote, viacej zaujímať a zdieľať ich príbehy.

Ochutnávkové podujatie

Prinášame preto 3. ročník ochutnávkového podujatia, na ktoré sme pozvali roľníkov, vinohradníkov a vinárov, remeselných výrobcov, šéfkuchárov, odborníkov na kulinárnu kultúru, fair trade podnikateľov, výživových poradcov a ľudí z praxe, ktorých dôležitou súčasťou je remeselná potravina a jej trvalo udržateľný spôsob výroby, aby s nami zdieľali svoje príbehy, priblížili nám ich výnimočné produkty, inšpirovali nás a čo je najdôležitejšie: aby nám ukázali, že to má zmysel.

Program Skutočne zdravej školy ako aj celý program nájdete tu.

Lístky sú už v predaji.

Počas dňa zažijete aj workshopy v podaní Kokoza, FreeFood, FoodRUs, Gubaňa a OZ Naša vlna, Slow Food Pressburg, Skutočne zdravá škola.

***Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu v programe.


Späť na zoznam