Ako sa deti učili tlačiť kapustu
Roman Kováč, alias Romčo, ako ho všetci nazývajú - vymenil prostredie michelinovskej reštaurácie za kuchyňu v MŠ a Jasle Lobelka na Liptove. Uvedomuje si, že stravovanie má veľký vplyv na stav ľudského organizmu a aj preto sa riadi heslom "kvalita, nie kvantita".
Do kuchyne nakupuje kvalitné suroviny, sezónne ovocie a zeleninu, vyhľadáva lokálnych dodávateľov. V skôlke podporuje deti, aby sa zaujímali o pôvod potravín. Spoločne spoznávajú príbeh jedla, pestujú kadečo vo vlastnej záhradke, zapájajú deti do príprav a dokonca spoločne navštevujú aj rôzne farmy. Tvrdí, že popri kvalite samotného jedla je veľmi dôležité aj servírovanie, pretože jeme aj očami.
Nás veľmi očaril tento krásny zvyk tlačenia kapusty, veď posúďte sami.