Vítame medzi nami prvú školu z Trnavy

28. 7. 2021
Skutočne zdravá škola

Novoregistrovanou školou v programe Skutočne zdravá škola je aj Anglicko-slovenská škola BESST v Trnave. V osvete zdravého životného štýlu, ale nie je vôbec žiadnym nováčikom. Nasvedčujú tomu mnohé školské aktivity, ktoré škola organizuje už dlhé roky. Na čele akčnej skupiny stojí pani Ing. Lucia Naďová – manažérka pre stravovanie. V tomto úvodnom blogu si školu bližšie predstavíme.

Anglicko-slovenská škola BESST je komplex škôl od materskej školy až po gymnázium, kde sa plynulo staráme, vychovávame a vzdelávame deti od útleho veku od troch rokov v materskej škole, cez deti a starších žiakov na základnej škole, až po mladých a dospievajúcich ľudí na gymnáziu. BESST je jedinou školou v Trnavskom kraji, ktorá ponúka vzdelávanie podľa medzinárodných štandardov Cambridge University. Naša história sa začala písať v roku 2009 a dnes patríme k prestížnym školám so štatútom Cambridge International Centre, ktorý nám umožňuje poskytovať vzdelávanie akceptované na celom svete. Vysokú úroveň vyučovacieho procesu u nás dopĺňa harmónia, priateľská atmosféra a komfortné moderne vybavené prostredie.

AKTIVITY NA ŠKOLE

V školskom roku 2014/2015 sme sa prvýkrát zapojili do projektu Zelená škola. Kancelária programu Zelená škola – Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica, nám 5.10.2016 odovzdala počas slávnostnej certifikácie 11. ročníka programu Zelená škola medzinárodný certifikát a vlajku Zelenej školy. Bližšie informácie nájdete na: https://zs.besst.sk/sk/projekt-zelena-skola/

K ochrane životného prostredia prispievame aj pomocou správneho triedenia elektroodpadu a jeho ekologickej recyklácie. Za odovzdaný elektroodpad a použité batérie sa našej Materskej škole BESST podarilo získať Zelený certifikát za rok 2019.

Do programu Skutočne zdravá škola sme sa zapojili na podnet jedného z našich rodičov. Už tretím rokom organizujeme „food revolution day“ a rôzne iné aktivity s tematikou zdravého stravovania, pretože viesť deti k zdravým stravovacím návykom je pre nás veľmi dôležité a kvalitné stravovanie je jedným z hlavných atribútov, na ktorých si naša škola zakladá.

Jedným z benefitov, ktoré poskytuje naša škola je kvalitné stravovanie. Informácie pre rodičov a verejnosť týkajúce sa stravovania sú dostupné na našom webe: https://zs.besst.sk/sk/ako-varime/

ZDRAVÁ A CHUTNÁ STRAVA

  • Žiakom poskytujeme kvalitné a plnohodnotné stravovanie.
  • Okrem obeda poskytujeme i nami pripravenú ovocnú šťavu z čerstvého ovocia, desiatu a olovrant pre prihlásených žiakov.
  • Nepretržite zabezpečujeme pitný režim detí a nabádame ich k dostatočnému príjmu tekutín.
  • Stravu vydávame v jedálni v budove základnej školy.

ČÍM JE NAŠA KUCHYŇA VÝNIMOČNÁ?

  • Knedle, parené buchty, bábovky, ovocné koláče, nátierky, šaláty pripravujeme sami, vlastnými rukami.
  • Denne dovážame čerstvé suroviny najvyššej kvality od prvotriednych lokálnych dodávateľov.
  • Jedlá pripravujeme s minimálnym množstvom cukru a soli.
  • Pravidelne servírujeme kvalitné morské ryby - treska pravá, losos, sumček africký (75 % chladené, 25 % mrazené).
  • Našimi dodávateľmi sú slovenskí prvovýrobcovia (Agro TAMI, PD Chtelnica, HSH, Kubus, pekáreň Takáč, a ďalší ).
  • Varíme iba z chladeného mäsa zo slovenských chovov (ekologické kura kráľovské HSH, morčacie mäso hydina Kubus, bravčové a hovädzie mäso – PD CHtelnica).
  • Po dohode s rodičom zabezpečíme stravu v prípade intolerancie na potraviny (lepok, laktóza, mlieko).
  • Nevaríme z polotovarov!

Ďalšie informácie o zaujímavých aktivitách na tejto škole Vám prinesieme nabudúce.

Spracovala: Ing. Lucia Naďová, Jana Bérešová

Vítame medzi nami prvú školu z Trnavy 1Vítame medzi nami prvú školu z Trnavy 1Vítame medzi nami prvú školu z Trnavy 1Vítame medzi nami prvú školu z Trnavy 1
Späť na zoznam