Sušené ovocie
V mesiaci október si žiaci tretieho ročníka pripomenuli Deň jablka.
Prakticky si vyskúšali krájanie a sušenie jabĺk, pripomenuli si výživovú hodnotu čerstvých aj sušených plodov, ich význam pre organizmus a urobili ochutnávku. Využili aj jabĺčka z úrody zo školskej záhrady. Žiaci svoje vedomosti prepojili aj s matematikou v jabĺčkových úlohách, ale aj čítaním príbehu o jabĺčkach. Na hodinu prizvali vzácneho hosťa, pani učiteľku z Poľskej republiky, ktorá našu školu navštívila v rámci programu Erasmus+ s cieľom sledovať, ako prebieha vyučovanie v našej škole. Žiakom, ale aj poľskej pani učiteľke sa vyučovacia hodina s jabĺčkovými aktivitami veľmi páčila. Je príjemné, keď sa naša práca stane inšpiráciou pre iných kolegov a ich školu.