Hovorme o jedle
Naša škola sa zapojila do projektu Hovorme o jedle v rámci hodín slovenského jazyka, biológie, chémie a environmentálnej výchovy. Šiestaci si zamakali na čítaní s porozumením o obilninách a podľa predlohy nakreslili plodov, ktoré môžu v záhrade dopestovať. Siedmaci si vyskúšali prípravu cesta na chlieb, ktorý im následne upiekli pani kuchárky. Žiaci ôsmej triedy skúmali obsah vitamínu C v ovocí a zelenine a tiež dôkaz bielkovín v hrachovej múke. Viacerí vyskúšali nie úplne tradičné ovocie dopestované v našich záhradách - figy. V rámci témy Tuky, cukor, soľ sa zaoberali množstvom týchto látok v jedálničku priemerného vysokoškoláka. Veľmi aktívni boli aj deviataci, ktorí vyrábali domáce cestoviny, syr, jogurt a maslo. Samozrejmosťou boli aj ich ochutnávky vlastných výrobkov. Ich úlohou bolo tiež priniesť svoju obľúbenú sladkosť a zistiť, aké množstvo cukru obsahuje. Výsledky porovnávali s odporúčaným denným príjmom cukru pre ich vekovú kategóriu. Deviatačky sa zapojili aj do výtvarnej, literárnej a fotografickej súťaže spomínaného projektu.
Pripravili sme aj ochutnávku rôznych druhov chlebov, ktoré na deň chleba žiaci celej školy ochutnávali a vyberali pre ich chuťové bunky ten najchutnejší.