Farmárske trhy piatakov – chutný záver témy poľnohospodárske plodiny
Piataci ukončili tému poľnohospodárske plodiny na hodinách biológie netradične a veľmi chutne – prípravou farmárskych trhov. Na svojich stánkoch predstavili rôzne skupiny poľnohospodárskych plodín ako olejniny, strukoviny a okopaniny. Rozprávali o ich význame pre výživu človeka, ich pestovaní a využití v kuchyni. Súčasťou trhov bola aj zaujímavá diskusia o zdravších alternatívach stravovania – napríklad ako môžeme nahradiť bielu múku špaldovou alebo celozrnnou, čím môžeme zlepšiť výživovú hodnotu jedál. Deti si dokonca pripravili ochutnávku vlastnoručne pripravených jedál zo zdravších surovín, ktoré ponúkli ostatným spolužiakom aj učiteľom. Celé podujatie sa nieslo v duchu zdravého životného štýlu, spolupráce a praktického učenia sa, ktoré deťom pomohlo lepšie pochopiť význam poľnohospodárstva aj zdravého stravovania v každodennom živote.