Webinár: Uplatňovanie zelených aspektov pri obstarávaní potravín
Pozývame Vás na webinár s názvom "Uplatňovanie zelených aspektov pri obstarávaní potravín", na ktorom Vám zástupcovia Úradu pre verejné obstarávanie vysvetlia ako obstarávať potraviny s využitím environmentálnych aspektov v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní .
Pre koho je určený: zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, vedúce a pracovníci školských jedální, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania, pedagógovia, rodičia.
Prečo by ste sa mali zúčastniť: Cieľom je motivovať školy k zapájaniu do programu Skutočne zdravá škola a podpora zdravého životného štýlu detí a mádeže na školách a v škôlkach a v školských jedálňach.
Cena: účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia.
Registrácia: na webinár sa registrujte v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.
Sledovať webinár môžete z počítača, notebooku, tabletu alebo smart phone-u, odkiaľkoľvek.
Odkaz na Facebook udalosť. Webinár bude nahrávaný a záznam nájdete na našom YouTube.
Záznam z webinára nájdete tu:
Webinár je financovaný z programu Erazmus+.
Program:
13:00 - 13:05 Privítanie, úvod do témy, Eva Blaho, Skutočne zdravá škola, o.z.
13:05 - 13:20 Úrad verejného zdravotníctva SR - Mgr. Beáta Orlická, Odbor podpory zdravia a výchovy k zdraviu na Úrade verejného zdravotníctva SR
- Mgr. Beáta Orlická porozpráva prečo je dôležité dbať na kvalitné potraviny a ich vplyv na zdravie človeka.
13:20 - 14:30 Úrad pre verejné obstarávanie - JUDr. Tomáš Slávik z Odboru dohľadu, Ing. Adriana Gajdošíková a Ing. Marek Gavorník z Inštitútu verejného obstarávania
- Zástupcovia ÚVO SR predstavia metodickú príručku s názvom „Uplatňovanie zelených aspektov pri obstarávaní potravín“ ktorú pripravili v rámci národného projektu Zvyšovanie efektívnosti v oblasti verejného obstarávania na Slovensku. Príručka je dostupná na stránke projektu: https://zevo.uvo.gov.sk/zoznam-aktualit/aktualita/uplatnovanie-zelenych-aspektov-pri-nakupe-potravin-sluzieb-hromadneho-stravovania-a-cateringu
14:30 - 14:45 Záverečná diskusia, zhrnutie výstupov
Späť na zoznam