Zo života v našej škôlkarskej záhradke

21. 9. 2023
SMŠ Benjamín Preschool, Pezinok

Od semiačka po jesennú úrodu. Audrey Hepburn raz povedala: "Zasadiť záhradu znamená veriť v budúcnosť."
A s týmto presvedčením dovoľme, aby sa láska k záhradkárstvu stala súčasťou rastu našich detí v prírodnom svete.

Trávenie času v záhrade ponúka príležitosti na rozvoj všetkých druhov zručností. Výhody záhradkárčenia v rannom detstve sú fyzické, emocionálne, priestorové, matematické, zmyslové uvedomenie, rozvoj charakteru, kreatívne nápady a láska a ocenenie prírody. 

V našej škôlkarskej záhradke sa učíme novú slovnú zásobu, môžeme si potvrdiť naše hypotézy ktoré máme o raste a starostlivosti o rastliny, prostredníctvom rôznych pracovných listov, kartičiek, hier a diskusií získavame nové poznatky o tom, ako to v prírode funguje. Vedomosti o zdravom stravovaní, jedle, zdravých návykoch sú u nás celoročne na poprednom mieste. Navyše každý deň môžeme jesť zdravé jedlo z kuchyne Zdravého bruška, kde poznáme pôvod všetkých surovín.

V septembri môžeme tiež zbierať a vychutnávať zeleninu a ovocie, ktoré sme zasadili na jar, po tom čo sme mohli sledovať celý životný cyklus rastlín a starať sa s láskou o ne. Ďakujeme našej záhradke za jej dary a tešíme sa na ďalšiu jar kedy si to budeme môcť celé zopakovať. :)

Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1Zo života v našej škôlkarskej záhradke 1
Späť na zoznam