Výlet do Včeloviny v Smoleniciach

30. 6. 2023
SMŠ Benjamín Preschool, Pezinok

Učíme sa o včelách v tom najkrajšom včelárskom areáli na okolí. Dnešná exkurzia do Včeloviny v Smoleniciach pekne uzavrela náš školský rok 2022-2023. Užili sme si jazdu autobusom, porozrpávali sa s kamarátmi, po príchode sme sa občerstvili a potom - keď sa nám naplnili brušká, sme si užili toto krásne miesto. :-) 


Sprievodca tohto všelárskeho areálu nám ukázal veľa vecí, ako napríklad domček pre hmyz (domov divých včiel), domov včiel medonosných, plásty, mohli sme si vyskúšať špeciálne sieťové ochrany ako nosia skutoční včelári pri svojej práci, aby ich včely nedopichali. Počas prehliadky areálu sme sa snažili nájsť cestu von z úžasného kvetinového bludiska a v neposlednom rade sme mali možnosť vyskúšať tri druhy medu ktoré tu vyrábajú. :-) Počasie nám prialo, bol krásny slnečný deň, a preto sme videli aj vela včielok lietať okolo a sadať na kvety v ich záhrade, ktorá ukrývala veľa pekných miest. Výhľad na Smolenický zámok bol ako bonus. 


Včely sú dôležitou súčasťou nášho ekosystému, bez nich by sme si len ťažko vedeli predstaviť život, preto si berieme veľa nových poznatkov so sebou domov a budeme robiť všetko pre to, aby sme včielky ochraňovali a vážili si to, čo pre nás robia. 


 

Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1Výlet do Včeloviny v Smoleniciach 1
Späť na zoznam