Varíme poctivo

18. 6. 2024
Súkromná MŠ Lobelka, Liptovský Mikuláš

V Lobelke varíme skutočne poctivo. 

Čo to znamená? 

Do kuchyne, ale aj do rúk najmenších kuchárov vyberáme len tie najkvalitnejšie suroviny z blízkeho okolia vždy, ako  je to možné. Ale čo je najväčšou zárukou poctivosti? No predsa tajná ingrediencia - láska. Vždy varíme, pečieme, pripravujeme pokrmy s láskou a chuťou. O to viac nám chutí, keď sa na príprave podieľame. 

Často si pripravujeme desiatu či pomáhame pri príprave jednotlivých surovín. Keď máme spoločnú škôlkovú akciu, keď k nám chodia návštevy, kamaráti alebo rodičia, vždy im prípravíme niečo dobré pod zub z našej dielne. Radi pečieme koláčiky, ale aj slané pochúťky. Pripravujeme bylinkové čaje či limonády z našej záhrady. 

Každý sviatok, ktorý sa viaže aj na tradíciu v kuchyni nevynecháme. Na Fašiangy u nás môžete ochutnať šišky, fánky či tradičnú liptovskú praženicu. Počas Veľkej noci u nás rozvoniavajú veľkonočné barančeky. Na Vianoce nezabúdame na kapustnicu a chutí fantasticky,  lebo tlačenie kapusty nevynecháme ani jednu jeseň. 

Čo rastie vo vašich záhradkých teraz ? My sme už vyskúšali jahodové smoothie či reďkovkovú nátierku. Čoskoro dozreje hrášok, na ktorý sa už veľmi tešíme. Opäť si prezdieľame recepty aj s rodičmi našich Lobelkáčov :) 

Jeden tip na záver: Skúsili ste vyčarovať niekomu úsmev zdravou dobrotou? Ak nie, choďte do toho! Občas sa rozhodneme skrášliť všedný deň komukoľvek a do ulíc vychádzame s nami vytvorenými dobrotami a ponúkneme okolidúcim s prianím pekného dňa. Tie úsmevy sú na nezaplatenie. A to aj vtedy, keď prší ... 

Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1Varíme poctivo 1
Späť na zoznam