Týždeň mlieka na ZŠ Kubranská

8. 10. 2024
ZŠ Kubranská, Trenčín

Týždeň mlieka na ZŠ Kubranská

V týždni od 23.09.-27.09.2024 sme na našej škole oslávili Svetový deň mlieka na školách tým, že sme zorganizovali špeciálnu akciu - Týždeň mlieka. Každý deň sme mali niečo mliečne v jedálnom lístku – od mliečnych polievok, cez syry, tvaroh, až po osviežujúci jogurt. Bolo to chutné a zdravé obohatenie nášho jedálneho lístka!

Okrem toho sme mali v škole pripravenú aj informačnú nástenku, kde sme sa mohli dozvedieť zaujímavé fakty o mlieku a jeho význame pre zdravie. Súčasťou nástenky bol aj kvíz, do ktorého sa mohol zapojiť každý, kto si chcel otestovať svoje vedomosti o mlieku. Zistili sme napríklad, ktorá krajina spotrebuje najviac mlieka na osobu alebo aké dôležité vitamíny mlieko obsahuje.

A prečo je vlastne mlieko také dôležité? Mlieko je plné vápnika, ktorý pomáha našim kostiam a zubom zostať silnými. Obsahuje aj vitamíny A a D, ktoré podporujú zrak a imunitný systém. Pravidelná konzumácia mlieka a mliečnych výrobkov je skvelým spôsobom, ako si udržať zdravie.

Týždeň mlieka bol pre nás zábavným, ale aj poučným zážitkom. Veríme, že každý si z neho odniesol nielen dobrý pocit z chutného jedla, ale aj dôležité poznatky o význame mlieka pre naše zdravie.

Týždeň mlieka na ZŠ Kubranská  1Týždeň mlieka na ZŠ Kubranská  1
Späť na zoznam