Svetový deň mlieka v našej škole

17. 5. 2024
ZŠ Pavla Dobšinského, Rimavská Sobota

Mlieko nie je len bežná potravina, mlieko a mliečne výrobky sú najmä nenahraditeľný zdroj výživných látok, minerálnych látok a vitamínov dôležitých pre správny rast a vývoj ľudského organizmu, ale aj ako liek takmer pre všetky vekové kategórie ľudí. Medzi odborníkmi vo všeobecnosti panuje názor, že mlieko je dokonalou potravinou. Mlieko a mliečne výrobky majú vysokú výživovú hodnotu, pretože obsahujú všetky tri základné živiny a to bielkoviny, tuky aj sacharidy. Hlavne sú však dôležitým zdrojom vápnika, ktorý je veľmi dôležitý pre správny vývoj kostí a zubov.

Svetový deň mlieka, ktorý sa oslavuje už od roku 1957 nám pripomína význam konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov ako dôležitej zložky našj výživy.

Aj my sme si tento deň pripomenuli v našej ŠKD, vyrobili sme si veľký plagát - CESTA MLIEKA, ktorý teraz zdobí našu školskú jedáleň. Uporiadali sme si mliečny kvíz pre všetky ročníky v školskej družine, v ktorom sme si otestovali naše vedomosti ktoré o mlieku už vieme. Nakoniec sme sa všetci pustili do kreslenia na školskom dvore samozreme naše výtvori boli na tému mlieko a mliečne výrobky. Všetky deti v školskej družine boli napokon obdarené mliečnou maškrtou, ktorú nám venovala miestna farma, ktorá sa zaoberá chovom kravičiek a produkciou mlieka. Za čo sme im veľmi vďační. Tento krásny, zaujímavý, ale hlavne mliečny deň si budem všetci ešte dlho pamätať.

Svetový deň mlieka v našej škole 1Svetový deň mlieka v našej škole 1Svetový deň mlieka v našej škole 1Svetový deň mlieka v našej škole 1Svetový deň mlieka v našej škole 1Svetový deň mlieka v našej škole 1Svetový deň mlieka v našej škole 1Svetový deň mlieka v našej škole 1Svetový deň mlieka v našej škole 1Svetový deň mlieka v našej škole 1
Školský blog
Späť na zoznam