Svetový deň JABLKA
Jablká sú nielen lahodné, ale aj bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, ktoré prispievajú k nášmu dobrému zdraviu. Osvojením si zvyku pravidelnej konzumácie a objavovania nových receptov, v ktorých môžu vyniknúť chutná šťava až po zdravý dezert sa dopracujeme ku kulinárskemu prekvapeniu či zážitku.
Tento deň nás vyzýva, aby sme si vážili prírodu a jej dary, a tak si napríklad aj akciu na jablkových sadoch či v miestnych trhoch! Naši žiaci sa podelili o svoje obľúbené jablkové recepty– veď jablko, tak ako aj dobré vzťahy, má najlepšiu chuť, keď sa delí!
Žiaci 2.ročníka si po úspešnom dni zdravej výživy zo zvyšného ovocia pripravili zdravý koláč a vychutnali zeleninové občerstvenie. Vďaka aktívnym rodičom, ktorý prispeli ovocím a zeleninou si žiaci spríjemnili školské vyučovanie upečením vynikajúceho koláčika.