SLADKOSŤ verzus KOLÁČIK

25. 4. 2023
Spojená škola Dudince

Štvrtkové popoludnie patrilo šikovným ôsmakom a deviatakom. Všetci sme sa stretli s cieľom zistiť, či múčniky pripravované zo školských noriem sa vyrovnajú neodolateľným sladkostiam z obchodu.

Vyskúšali sme mrkvové šatôčky, fazuľové brownies, cuketovo-mrkvový koláčbanánový šalát s jahodami. Mládež so záujmom naštudovala receptúry. Bolo pre nich nezvyčajné, vidieť do koláča pridanú fazuľu či strúhanú mrkvu. S veľkou zvedavosťou a nedočkavosťou čakali na prvé upečené dobroty od pani kuchárok. A za dverami kuchyne čakali aj naši najmenší zo školského klubu, aby posúdili, či sa zdravý koláč vyrovná sladkej tyčinke. 

Upečené dobroty mali veľký úspech a maškrtné jazýčky ich hneď aj zhodnotili. Zhodli sme sa, že v každom prípade môžu nahradiť čokoládové tyčinky, alebo gumové cukríky a to nielen podľa chuti, ale porovnali sme aj ich kalorické a výživové vlastnosti. Ale vieme, že všetko s mierou, a takisto aj zdravý koláčik zo SKUTOČNE ZDRAVEJ ŠKOLSKEJ KUCHYNE.   

Viac na fotkách a možno aj na našej webstránke https://skoladudince.edupage.org/a/skolska-jedalen?eqa=dGV4dD10ZXh0L3RleHQ5JnN1YnBhZ2U9Mg%3D%3D , kde sme na žiadosť našich žiakov uverejnili recepty.

SLADKOSŤ verzus KOLÁČIK 1SLADKOSŤ verzus KOLÁČIK 1SLADKOSŤ verzus KOLÁČIK 1SLADKOSŤ verzus KOLÁČIK 1SLADKOSŤ verzus KOLÁČIK 1
Späť na zoznam