Skutočne zdravá škola na ZŠ Vazovovej

3. 10. 2023
ZŠ Vazovova 4, Bratislava

Naša "Vazka" sa tento rok rozhodla aktívne zapojiť do projektu Skutočne zdravá škola. Celá zostava Akčného tímu si uvedomuje dôležitosť zdravej a vyváženej stravy, ako aj potrebu naučiť žiakov základy správnej výživy.

Náš Akčný tím tvoria: koordinátorka Mgr. Kristy Tatay-Gernátová, za PR je zodpovedná Mgr. Vlaďka Kasenčáková, ktorá tiež vyučuje zaujímavý predmet Viem, čo zjem, wall-gazette manažérkou je Mgr. Katie Krajčíriková, 1. stupeň zastupujú nápadité pani učiteľky Mgr. Katka Rodziňáková a Mgr. Broňa Poláková a posilu nám tiež robí ŠKD na čele s pani vychovávateľkou Jojkou Lehotzkou.

Naším spoločným cieľom je hravo, veselo a zároveň zodpovedne naučiť žiakov, ako sa správne stravovať, čo znamená zdravý životný štýl, ukázať, ako pestovať a využívať vo varení rôzne bylinky či vedieť si pripraviť rozmanité zdravé maškrty. 

V škole nám prebiehajú rôzne aktivity, ako napríklad: Tajná desiata pre spolužiaka, na technike sa učia žiaci variť v školskej kuchynke, na biológii a technike sa žiaci podieľali na vybudovaní bylinkovej záhradky, realizujeme voľnočasový krúžok Master Chef - varíme s láskou, Mysli bar na 1. stupni a v ŠKD prebieha Jeseň plná vitamínov a mnoho ďalších. Čakajú nás aj mimoškolské akcie, a to návšteva Dobrého ježka v Dunajskej Lužnej s podtitulom "Od semienka po koláčik" či Ohňostroj chutí na Hotelovej akadémii "Mikovínke" v Bratislave. 

O týchto i ďalších akciách Vás budeme s radosťou informovať aj s fotogafickou prílohou. 

Prajem Vám krásny deň a nezabúdajte na pitný režim! :) 

Späť na zoznam