PrimaKids Samozber jabĺk

6. 10. 2023
Súkromná MŠ PrimaKids, Senec

Naša čarovná streda v septembri bola plná jabĺčok.

Pani riaditeľka Nikolka nám pripravila výlet do jablkových sadov v Dunajskej Lužnej. Ujo a teta ovocinárka Majka nám rozprávali veľa zaujímavostí. Dozvedeli sme sa, ako sa zasadí jabloň a ako sa treba o jablká starať. Vieme už aj to, koľko vitamínov obsahujú a vymenovali sme si škodcov a aké môže byť chladné počasie nebezpečné pre úrodu. Ukázali sme si rôzne odrody jabĺk a teta Majka nás neskôr aj vyskúšala, či sme si nejaký názov aj zapamätali.

Najviac sme sa však tešili hádajte čomu :) no predsa ochutnávke! Jabĺčka Gala boli úžasne sladké ale potom sme skúsili aj kyslú odrodu a veru sme sa nasmiali aké kyslé výrazy v tváričkách sme s našimi kamarátmi mali. Ako odmenu sme dostali sladké jabĺčko do ruksaku a do našej škôlky sme priniesli jablkovú šťavu ktorú sme si veľmi obľúbili. Keďže bol najvyšší čas na návrat do škôlky, pekne sme sa poďakovali a našim milým ovocinárom ktorí nás dnes sprevádzali sme darovali darček. Obrovské červené jabĺčko ktoré sme vyrobili lepením a krčením krepového papiera.

S bruškami plnými jabĺčok sme nasadli do autobusu a pani šoférka Bety nás odviezla do našej PrimaKids škôlky.
PrimaKids detičky :) 

PrimaKids Samozber jabĺk 1PrimaKids Samozber jabĺk 1PrimaKids Samozber jabĺk 1PrimaKids Samozber jabĺk 1PrimaKids Samozber jabĺk 1PrimaKids Samozber jabĺk 1PrimaKids Samozber jabĺk 1
Späť na zoznam