Ovocie a zelenina na našej škole

21. 6. 2024
ZŠ Pavla Dobšinského, Rimavská Sobota

Ovocie a zelenina sú nevyhnutnou súčasťou zdravého stravovania nie len nás dospelých, ale predovšetkým všetkých detí.  A práve preto sme sa rozhodli aj našu školu zapojiť do školského programu ,,Ovocie, Zelenina, Mlieko", ktoré je realizované z prostriedkov E Ú a Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja a vidieka SR, Pôdohospodárskej platobnej agentúry a tiež nášho dodávateľa. Čo to pre našu školu znamená ? Znamená to to, že každý mesiac v školskom roku a to až dvakrát nám do našej školy prichádza kus zdravia a to vo forme čerstvého ovocia a zeleniny pre všetky naše deti. Súčasťou tohto ovocia je vždy sladký a zdravý džús vždy z iného druhu ovocia. Deti našej školy sa vždy tomu potešia a s chuťou všetko zjedia.

Ako vyvrcholenie školského roka 2023/2024 bol 19. jún, ktorý sa v našej ŠKD niesol ako inak v znamení ovocia a zeleniny. Hlavným cieľom tohto dňa bolo zdôrazniť význam ovocia a zeleniny pre naše zdravie!

Táto zaujímavá akcia pre deti bola realizovaná na našom školskom dvore, kde už na nich čakalo nakrájané ovocie či zelenina vďaka naším šikovným pani kuchárkam. Pre deti boli pripravené rôzne aktivity ako ochutnávka ovocia a zeleniny, ovocné pexeso, priraďovanie správnych odpovedí k ovociu a zelenine a nechýbala ani zábavná aktivita so zaviazanými očami ,,Hádaj aké som ovocie a zelenina?“ Všetci sme spolu strávili krásny slnečný deň plný zábavy a zdravých maškŕt. Veľké ďakujeme za tento zaujímavý a poučný deň hlavne patrí dodávateľovi ovocia a zeleniny pani kuchárkam, ktoré nám tieto zdravé maškrty pripravili.  Veľké ďakujeme!

Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1Ovocie a zelenina na našej škole 1
Späť na zoznam