Overený tip priamo z kuchyne
Určite v mnohých jedálňach padla otázka, ako sa dá zdravšie "vyprážať" v konvektomate, aby to splnilo vizuálne aj chuťové potreby stravníkov.
Nám sa osvedčilo nasledovné:
Pri pečení v konvektomate na surovinu (iba hladké povrchy – syr, rezeň, cuketa, nie karfiol či brokolica), ktorá je obalená v strúhanke používame rastlinný olej zmiešaný s roztopenou bravčovou masťou (nastriekať na povrch, natrieť alebo ponoriť do oleja s masťou). Pomer olej:masť je 2:1, funguje to aj keby bolo masti menej.
Základ je do strúhanky, v ktorej sa surovina obaľuje pridať červenú papriku (kvôli sfarbeniu), aby výsledný pokrm nebol bledý. Ale nie veľa, lebo výsledný pokrm bude oranžový. Pečieme 180°C na cca 6 min.
Treba vyskúšať :-)