Ohňostroj chutí na “Mikovínke” v Bratislave

17. 10. 2023
ZŠ Vazovova 4, Bratislava

Pekný deň!

Viete, čo oslavujeme 16. októbra? No predsa Medzinárodný deň zdravej výživy!!!

Nám sa ho podarilo stráviť, z organizačných dôvodov až o deň neskôr, na Hotelovej akadémii Mikovíniho v Bratislave. Zažili sme tam unikátny ohňostroj chutí, ktorý si pre nás nachystali študenti tejto akadémie. V krásnej sále so "stand by" stolmi nám vlastnoručne servírovali zdravé, chutné a výživné jedlá, ktoré boli vkusne naaranžované. Piataci však okrem ochutnávky dostali aj odborný výklad o zdravej výžive a zložení jedál, ktoré ochutnávali, a taktiež sa " za behu" naučili zásady správneho stolovania pri vyššie spomínaných špeciálnych stoloch. 

Piataci mali možnosť spoznať rôzne druhy nátierok, napr. cviklovú, mrkvovú, či kukuričnú tortilu s domácim jogurtovým dresingom a kuracím mäskom. Pre alergikov, celiatikov a bezlaktózových žiakov mali študenti nachystané zeleninové taniere plné vitamínov. Nezabudli ani na ich maškrtné jazýčky a ponúkli ich sladkými pirôžkami s lekvárom a famóznym mrkvovým muffinkom.

Naši žiaci tiež vedia, čo sa patrí, ak sa ide na pôdu hotelovej akademie, a tak sa slušne a podľa etikety vyobliekali. 

Ponúkam Vám malý fotoprierez akcie.

A my sa už teraz tešíme na ďalšiu spoluprácu. 

Do skorého čítania! :)

Ohňostroj chutí  na “Mikovínke” v Bratislave 1Ohňostroj chutí  na “Mikovínke” v Bratislave 1Ohňostroj chutí  na “Mikovínke” v Bratislave 1Ohňostroj chutí  na “Mikovínke” v Bratislave 1Ohňostroj chutí  na “Mikovínke” v Bratislave 1
Späť na zoznam