NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK - NOVÉ CHUTE

21. 9. 2023
MŠ Bajzova, Žilina

Nový školský rok sme začali v jedálničku veľmi pestro. Pani kuchárky nám denne pripravujú veľmi chutné už overené jedlá, ale aj nové, ktoré deti veľmi dôsledne skontrolujú, prezerajú a pomaly ochutnávajú. Prvé, čo deti upúta je "farba". Keď má jedlo nezvyčajnú farbu, majú veľa otázok. "Čo to je?" "Z čoho to je?" "Ako to chutí?" "Prečo je to zelené?" Je nám jasné, že pri jedle sa nerozpráva, ale nové jedlá si zaslúžia trošku pozornosti.

Z minulého roku sme si s deťmi obľúbili krémové polievky, ktoré boli pridané do jedálnička. Môžem povedať, že deti radšej konzumujú polievky "rozmixované", ako keď im v tanierikoch pláva rôzna zeleninka, či bylinka. Keď nevedia, čo tam je spapajú všetko. My dáveme krémovým polievkam 10 bodov z 10.

Naše pani kuchárky nás prekvapili aj novými prílohami k hlavným jedlám - zeleninové šaláty s novými pridanými surovinami - vajíčko či kyslá smotana. S tým deti už trošku bojovali, ale našli sa aj odhodlaní degustátori, ktorí ochutnali a dali novej prílohe šancu. Pitný režim dodržiavame poctivo. Kyslé vody s citrónom deťom trošku krivia úsmev, ale aspoň je pri tom zábava. Uprednostňujú "čistú vodu".

Deti si z minulého školského roku zvykli aj na nové chute pomazánok, ktoré s radosťou skúšame a vždy si povieme, z čoho pomazánka je, aby mali predstavu, čo vlastne papajú.

Nie je núdza ani o ovocie, mliečne výrobky a chutné poctivé koláče pečené z lásky od našich kuchariek.

Tešíme sa na každe jedlo. Hladné brušká z Bajzovej.

Späť na zoznam