Návšteva kuriatok a kačičiek z farmy u nás v školičke AKOBUK

12. 10. 2024
SMŠ AKO BUK, Prešov

Tento týždeň sme mali v našej materskej škole jedinečný a nezabudnuteľný zážitok! Na návštevu k nám prišli malé kačičky a kuriatka, čo vyvolalo medzi deťmi obrovské nadšenie. Každý z našich malých zvedavcov mal možnosť zblízka pozorovať tieto milé stvorenia, spoznať ich život, a dokonca si ich jemne pohladiť. Radosť v ich očiach bola neopísateľná – toľko úsmevov a vzrušenia sme už dlho nevideli! 

Deti sa vďaka tejto návšteve mohli učiť o tom, ako sa staráme o zvieratká, čo potrebujú pre svoj život a ako k nim pristupovať s láskou a rešpektom. Okrem toho, že mali možnosť dotknúť sa jemného peria a sledovať, ako malé kačičky a kuriatka skúmajú svoje okolie, dostali tiež lekciu o zodpovednosti a dôležitosti starostlivosti o živé tvory. Sledovali sme, ako sú fascinované tým, ako tieto drobné zvieratká reagujú na svoje prostredie, a diskutovali sme o tom, čo všetko potrebujú, aby boli šťastné a zdravé.

Tento zážitok nám ponúkol krásnu príležitosť vysvetliť deťom, prečo je starostlivosť o zvieratá taká dôležitá. Učili sme ich, že každé zviera – či už malé alebo veľké – si zaslúži našu pozornosť, starostlivosť a lásku. Zvieratá nás potrebujú, aby sme im poskytli vhodné prostredie, potravu, vodu a hlavne ochranu. Pre deti bolo veľmi zaujímavé počuť, ako aj malé detaily, ako napríklad teplota alebo správna výživa, môžu ovplyvniť život týchto malých . 

Takéto zážitky sú pre deti veľmi dôležité, pretože im pomáhajú rozvíjať empatiu, láskavosť a zodpovednosť. Uvedomenie si, že aj zvieratká majú svoje potreby a city, vedie deti k tomu, aby si vážili všetky živé bytosti a vedeli sa o ne svedomito starať. Už od malička je kľúčové viesť deti k tomu, aby rozumeli prírode a učili sa, ako môžu prispieť k ochrane a starostlivosti o životné prostredie, vrátane starostlivosti o zvieratá.

Veríme, že tento deň zostane v pamäti detí ako krásny zážitok, ktorý ich nielen zabavil, ale aj niečo naučil. Návšteva kačičiek a kuriatok bola niečím viac než len zábavou – bola to cenná lekcia o živote, zodpovednosti a rešpekte k prírode.

Ďakujeme rodičom,majiteľom, za  podporu pri organizovaní takýchto aktivít. Je to práve aj vďaka nim, že môžeme deťom prinášať takéto zážitky, ktoré im pomáhajú rásť nielen vo vedomostiach, ale aj v srdci. Tešíme sa na ďalšie podobné chvíle plné smiechu, zvedavosti a učenia sa o svete okolo nás!

Návšteva kuriatok a kačičiek z farmy u nás v školičke AKOBUK  1Návšteva kuriatok a kačičiek z farmy u nás v školičke AKOBUK  1Návšteva kuriatok a kačičiek z farmy u nás v školičke AKOBUK  1
Späť na zoznam