Mikrozelenina v MŠ

19. 2. 2024
MŠ Timravina, Bratislava

V materskej škole sme sa rozhodli vypestovať klíčky kalerábu, reďkovky, brokolice a hrášku - a deti si ich zamilovali. Táto jednoduchá, no zaujímavá aktivita priniesla nielen radosť, ale aj zdravé občerstvenie pre všetky naše triedy.

S nadšením sme sa pustili do procesu pestovania klíčkov priamo v našej materskej škole. Deti boli fascinované sledovaním, ako sa z malých semienok vyvíjajú klíčky, a boli veľmi zvedavé, ako budú chutiť. Po niekoľkých dňoch čakania a starostlivosti sme konečne mohli naše čerstvé klíčky ochutnať.

Deti si ich rýchlo zamilovali a nebáli sa ich ochutnať aj keď voči zelenine ako brokolica alebo kaleráb majú niektoré výhrady. Najväčším hitom boli klíčky brokolice a hrachu, ktoré deti so záujmom ochutnali a na príklade spolužiakov sa nechali presvedčiť aj tie vyberavejšie, ktoré väčšinou zeleninu neobľubujú.

Najobľúbenejším spôsobom, ako si deti vychutnávali klíčky, bolo na chlebíkoch, ktoré mali na desiatu. Bolo skvelé vidieť, ako si deti užívajú zdravé občerstvenie, ktoré sami vypestovali.

Pestovanie klíčkov v našej materskej škole bolo nielen záujmovým zážitkom, ale aj príležitosťou pre deti objaviť nové chute.

Pestovacie sady sme kúpili od spoločnosti My Greens (https://mygreens.sk/) ale s troškou šikovnosti a semienkami si môžete aj vy doma či vo svojich materských školách podobné pestovacie sady vyrobiť.

V budúcnosti určite budeme pokračovať v pestovaní rôznych klíčkov, už sa tešíme na ďalšie nové a zdravé chute.

Mikrozelenina v MŠ  1Mikrozelenina v MŠ  1Mikrozelenina v MŠ  1Mikrozelenina v MŠ  1
Späť na zoznam