EKOLOGICKÉ ČISTIACE PROSTRIEDKY V PRAXI

28. 2. 2024
ZŠ Važecká, Prešov

V dnešnej dobe si čoraz častejšie uvedomujeme dôležitosť starostlivosti o životné prostredie a hľadáme spôsoby, ako minimalizovať našu ekologickú stopu v našom každodennom živote. Jednou z oblastí, ktorá prináša veľký potenciál na zmenu, je aj využívanie čistiacich prostriedkov. Tradičné komerčné čistiace prostriedky, hoci účinné, často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu mať negatívny vplyv na naše zdravie a životné prostredie. Avšak existuje riešenie - ekologické čistiace prostriedky.

Práve tejto problematike sa venovali naši žiaci z krúžku Važecký vedec. Našim cieľom bolo nielen diskutovať o význame ochrany životného prostredia, ale aj prakticky sa zaoberať prípravou a testovaním vlastnoručne vyrobených ekologických čistiacich prostriedkov.

Na prípravu ekologických čistiacich prostriedkov sme využili základné suroviny, ako je ocot, sóda bikarbóna, citrónová šťava a prírodné mydlo. Tieto zložky nie sú len šetrné voči životnému prostrediu, ale často aj účinnejšie a bezpečnejšie pre naše zdravie. Každý žiak si vytvoril vlastný recept podľa svojich preferencií a pustil sa do prípravy. Aj takýmto spôsobom sme si uvedomili, že nie sme len pasívnymi spotrebiteľmi, ale, že sme schopní aktívne prispievať k ochrane životného prostredia prostredníctvom vlastnej činnosti.

Po príprave sme sa všetci spoločne zhromaždili, aby sme vyskúšali naše výtvory v praxi. Pri testovaní na rôznych povrchoch sme boli milo prekvapení účinnosťou našich ekologických čistiacich prostriedkov, ktoré odstránili nečistoty, a to všetko bez použitia agresívnych chemikálií.

Uvedomili sme si, že udržateľný spôsob života môže byť nielen prospešný pre životné prostredie, ale aj zábavný a pútavý. Veríme, že naša snaha prinesie ,,ovocie'' v podobe udržateľnejšieho spôsobu života nielen pre nás a našu školu, ale aj pre budúce generácie.

Sme odhodlaní pokračovať v našej ceste k udržateľnejšiemu spôsobu života!

EKOLOGICKÉ ČISTIACE PROSTRIEDKY V PRAXI 1EKOLOGICKÉ ČISTIACE PROSTRIEDKY V PRAXI 1EKOLOGICKÉ ČISTIACE PROSTRIEDKY V PRAXI 1EKOLOGICKÉ ČISTIACE PROSTRIEDKY V PRAXI 1EKOLOGICKÉ ČISTIACE PROSTRIEDKY V PRAXI 1EKOLOGICKÉ ČISTIACE PROSTRIEDKY V PRAXI 1EKOLOGICKÉ ČISTIACE PROSTRIEDKY V PRAXI 1EKOLOGICKÉ ČISTIACE PROSTRIEDKY V PRAXI 1EKOLOGICKÉ ČISTIACE PROSTRIEDKY V PRAXI 1EKOLOGICKÉ ČISTIACE PROSTRIEDKY V PRAXI 1
Späť na zoznam