Deň školskej jedálne
Dňa 17. 10. sa na našej škole konala akcia s názvom Deň školskej jedálne. Cieľom tohto podujatia bolo priblížiť žiakom prácu pani kuchárok a suroviny, z ktorých im denne pripravujú obedy v jedálni.
Žiaci si spolu s pani učiteľkou a vychovávateľkami pripravili pre pani kuchárky prezentáciu medzinárodných kuchýň – talianskej, španielskej či francúzskej. Nezostali len pri teórii a mnohé známe jedlá ako tapas, ciabbatu, či koláč quiche mohli ostatní žiaci, rodičia či pani kuchárky aj ochutnať. Žiaci 2. B s pani vychovávateľkou prezentovali ako správne stolovať.
Pani kuchárky si zas pre žiakov pripravili prezentáciu najčastejšie využívaných potravín a byliniek používaných pri príprave obedov. Ukázali tiež, že ovocie a zelenina nie sú nuda a pre žiakov a rodičov pripravili krásne ovocné a zeleninové misy.
Rodičia a žiaci mali tiež možnosť nahliadnuť do receptúr, podľa ktorých sa pripravujú obedy na našej škole. Zároveň mohli ochutnať aj paellu, ktorá sa v tento deň podávala na obed. Pani kuchárky rady odpovedali na všetky zvedavé otázky.
Celé popoludnie sa nieslo v priateľskej a uvoľnenej atmosfére. Chceme sa poďakovať všetkým za účasť a pani učiteľke a vychovávateľkám za svedomitú prípravu so žiakmi. Ďakujeme aj pani kuchárkam, že si aj po pracovnej dobe našli čas a strávili poobedie s rodičmi a žiakmi našej školy. Dúfame, že sa všetkým podujatie páčilo a v budúcnosti sa opäť na podobnom stretneme.
Akcia sa konala v rámci projektu SchoolFood4Change, do ktorého je naša škola zapojená.