Deň jablka
Ľudová múdrosť hovorí: Každý deň jablko, od lekára ďaleko.
Jablká sú typickým slovenským jesenným ovocím. To, že jablká sú od nepamäti dôležitou súčasťou nášho jedálnička, sme si pripomenuli vďaka Medzinárodnému dňu jablka, ktorý každoročne pripadá na 21. októbra.
Na tento tematický deň si pani učiteľky prvých a druhých ročníkov na našej škole pripravili pre deti množstvo zaujímavých jabĺčkových aktivít, pri ktorých zažili veľa zábavy, ale aj poučenia. Jablká si vieme vychutnať na sto spôsobov - surové, ako súčasť ovocných šalátov, ale obľúbené sú aj jablkové koláče alebo džúsy a mušty. Sú nielen chutné, ale aj mimoriadne výživné. Obsahujú množstvo vitamínov. Známe sú svojím vysokým obsahom vlákniny a poskytujú rýchly zdroj energie. Rôzne odrody ponúkajú širokú škálu chutí a vôní. Niektoré sú ideálne na jedenie čerstvé, iné sa viac hodia na pečenie, výrobu štiav alebo do šalátov. Aj takéto zaujímavosti sa žiaci o jabĺčkach v tento deň dozvedeli.