Canteen Day na ZŠ Vazovovej

7. 5. 2024
ZŠ Vazovova 4, Bratislava

Ahoj, všetci!

Dňa 26. 04. 2024 sa na našej škole uskutočnil zápis budúcich prváčikov, ktorý sme spojili s Canteen Day. Na realizáciu Canteen Day sme sa podujali práve preto, lebo sme ako jediná základná škola v Bratislave, ktorá je zapojená v medzinárodnom programe SchoolFood4Change a taktiež participujeme v projekte Skutočne zdravá škola.

Táto akcia chcela dosiahnuť, aby sa rodičia i nádejní prváci zoznámili s jedálňou, jej prevádzkou a v neposlednom rade ponúkanou školskou stravou. Náš školský stravovací tím tvoria pani kuchárky (Zuzana, Olinka, Katka, Mária, Monika a Janka) a páni kuchári (Ľubomír a Kristián) s dlhoročnými skúsenosťami, no zároveň sú otvorení novým výzvam ohľadom zdravej stravy, radi sa v tejto sfére vzdelávajú, aby mohli školskú stravu prispôsobiť stále prísnejším normám. 

Pani vedúca jedálne spolu s pani kuchárkami a pánmi kuchármi si pre svojich hostí pripravila zopár vzorových jedál, ktoré sa v našej jedálni podávajú. Rodičia a deti sa nenechali dlho núkať a so záujmom sa pustili do ochutnávky. 

Organizáciu Canteen Day mala na starosti koordinátorka projektu pre Skutočne zdravú školu na ZŠ Vazovovej Kristy spolu s pani učiteľkou 2. stupňa Vlaďkou, ktoré rodičom poskytli odpovede na množstvo zvedavých otázok ohľadom chodu jedálne, pôvodu potravín v školskej jedálni či spolupráce s lokálnymi dodávateľmi. Rodičia mali k nahliadnutiu aj pracovné zošity, ktoré vzdelávajú žiakov v prevencii proti plytvaniu potravín a mohli si so sebou zobrať aj informačný leták Skutočne zdravej školy.

Na konci dňa sme sa všetci tešili, že Canteen Day vyšiel na výbornú, že deti s rodičmi odchádzali so spokojnými úsmevmi na tvári. 

Canteen Day na ZŠ Vazovovej 1Canteen Day na ZŠ Vazovovej 1Canteen Day na ZŠ Vazovovej 1Canteen Day na ZŠ Vazovovej 1Canteen Day na ZŠ Vazovovej 1Canteen Day na ZŠ Vazovovej 1Canteen Day na ZŠ Vazovovej 1
Späť na zoznam