Webinár: Ako spraviť jedlá pre deti lákavejšie

10. 3. 2025 | 15:30 - 16:30
online

Stáva sa vám, že deti odmietajú nové jedlá? Že zelenina končí v koši a zdravé recepty nemajú úspech? Príďte na náš webinár a objavte jednoduché triky, ako spraviť školské jedlo atraktívnejšie – bez zbytočného presviedčania!

Dozviete sa:

  • Ako postupne zoznámiť deti s novými chuťami pomocou metódy progressive exposure – pretože čím viac deti jedlo vidia, tým skôr si naň zvyknú.
  • Ako pracovať s farbou, tvarom a konzistenciou pri servírovaní – tvar a vzhľad rozhodujú! Napríklad zeleninový nákyp môže mať formu pizze, a krémová polievka môže byť lákavejšia s možnosťou posypať si ju vlastným výberom krutónov či semiačok.
  • Ako malé úpravy robia veľký rozdiel – jednoduché triky, ktoré môžete ihneď použiť v školskej kuchyni.
  • Čo naozaj funguje v školských jedálňach – konkrétne príklady z praxe, ktoré dokazujú, že aj v našich podmienkach je možné dosiahnuť úspech.
  • Kreatívna matrica receptu – ako meniť jedlá tak, aby si ich deti postupne obľúbili.

Program:

15:30 - 15:35 Privítanie, úvod do témy – Tereza Hubáčková, Skutočne zdravá škola, o.z.

15:35 - 15:55 Tipy a triky Ľuboša Mega

Niekoľko rokov pracoval v profesionálnych kuchyniach v rôznych krajinách sveta (tri z nich boli ocenené dvoma michelinskými hviezdami) a ostatných desať rokov sa živí ako súkromný kuchár v Bratislave v jeho komunitnom projekte Živá kuchyňa. Ľuboš rád pozitívne vplýva na to, čo deti jedia doma a v školských jedálňach, a preto sa aktívne zapája do gastronomického vzdelávania detí v škole, ktorú navštevujú aj jeho dve dcéry. A popri tom ho živí jeho vášeň - varenie z kvalitných sezónnych a prevažne lokálnych surovín.

15:55 - 16:25 Tipy a triky Zdeňka Michálka

Učil sa od renomovaných majstrov kulinárskeho umenia. Bol superfinalistom súťaže HoReCa kuchár roka 2010, finalistom súťaže Tatranský kuchár roka a kvalifikovaným súťažiacim prestížnej dubajskej súťaže The Emirates Salon Culinaire. Člen EuroToque Slovakia a rodák z Brna, viedol ako šéfkuchár hotely Holiday Inn Žilina, Holiday Inn Bratislava a Hotel Bratislava. Aktuálne pôsobí ako šéfkuchár spoločnosti Rational.

16:25 - 16:30 Záverečná diskusia a zhrnutie

Pre koho je určený: zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, vedúce a pracovníci školských jedální, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania, pedagógovia, rodičia.

Účasť voľná, na zapojenie sa je však potrebná registrácia v tomto registračnom formulári. Po registrácii Vám pred konaním webináru pošleme link, na ktorom môžete webinár sledovať a priamo sa zapájať aj otázkami.

Odkaz na Facebook udalosť.

Záznam z webinára nájdete tu:

Partnerom webináru je európsky HORIZONT 2020 projekt SchoolFood4Change

       


Späť na zoznam