Pečená ryba so štuchanými zemiakmi
Že sme dnes v praktickej škole pripravovali rybu, vedela celá budova. Niektoré jedlá skrátka lepšie chutia, než voňajú - a ryba je presne ten prípad… Je to však ideálna pochúťka práve v čase pôstu, tak aktuálnom teraz pred Veľkou nocou. Rybku sme si zabalili do pečiaceho papiera, aby krásne nasiakla chuť masla, cesnaku, cibule a korenín. K tomu šťuchané zemiaky s pažítkou z vlastnej školskej záhradky… Mňam!!! Ešte predtým sme si však pripravili krémovú cibuľovo-zeleninovú polievku s osmaženými kúskami chleba a syrom. Bola to ozaj hostina. Prvý krát v histórii sme od nášho najväčšieho “jedáka” pri dojedaní posledného kúska na tanieri počuli vetu: “Už nevládzem, som plný!” Všetkým veľmi chutilo.