Ovocníčkové šialenstvo

14. 10. 2024
SMŠ AKO BUK, Prešov

Ovocníčkovia ????????????????????????‍????????????????
V školičke sme mali fantastickú akciu venovanú ovociu, ktorú sme strávili s deťmi objavovaním a ochutnávaním rôznych exotických druhov. ????????????????????????Pripravili sme bohatý výber, ktorý zahŕňal hurmikaki, banány, kiwi, figy, granátové jablko a mnoho ďalších chutných plodov. Od začiatku bolo jasné, že deti sú nadšené a pripravené na nové zážitky!????????????????????????????

S každým novým ovocím sa v našej skupinke rozprúdila debata. Deti sa s nadšením delili o svoje prvé dojmy – od farieb a tvarov po vône a chuti. Naučili sme sa, že hurmikaki je sladké a šťavnaté, zatiaľ čo granátové jablko ukrýva malebné červené zrniečka, ktoré sú plné chuti. Kivi, so svojou jemnou zelenou dužinou a drobnými semienkami, tiež nadchlo deti svojou exotickosťou.????????

Okrem ochutnávania sme sa zamerali aj na výchovu k správnemu stolovaniu. Deti sa učili, ako sa s ovocím správne zaobchádzať, aké nástroje použiť a ako si ovocie pripraviť tak, aby vyzeralo lákavo. Taktiež sme diskutovali o dôležitosti zdravého stravovania a o tom, aké živiny nám jednotlivé druhy ovocia poskytujú. Deti sa naučili, prečo je dôležité mať pestrú stravu a ako ovocie prispieva k ich zdraviu.????????

Celá aktivita bola pre nás všetkých veľmi zábavná. Smiech a radostné výkriky sa ozývali miestnosťou, keď deti objavovali nové chute a skúšali kombinovať rôzne druhy ovocia. Bolo úžasné vidieť, ako sa medzi nimi rozvíjajú diskusie o tom, čo im najviac chutí a prečo. Týmto spôsobom sa učili nielen o ovocí, ale aj o hodnotách priateľstva a tímovej spolupráce.????????

Záver dňa patril slávnostnému ochutnávaniu ovocných misiek, ktoré si deti samostatne pripravili. Každé dieťa dostalo príležitosť predstaviť svoj výtvor a vysvetliť, prečo si vybralo práve tieto druhy ovocia. Tento proces posilnil ich sebadôveru a komunikačné schopnosti.????????????????

Sme veľmi radi, že sme mohli zažiť taký úspešný a poučný deň. Naším cieľom je nielen vzdelávať deti o zdravej strave, ale aj podporovať ich kreativitu a záujem o nové veci. Tešíme sa na ďalšie podobné aktivity, ktoré nám prinesú ďalšie krásne zážitky a množstvo nových chutí!????????????????

Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1Ovocníčkové šialenstvo 1
Späť na zoznam