O kyslej kapuste

4. 12. 2023
ZŠ A. Sládkoviča, Sliač

Žiaci 4.B sa zúčastnili v novembri na exkurzii v sklade ovocia a zeleniny Belspol v Sliači, kde im konateľ p. Belička poukazoval spôsob prípravy kyslej kapusty od kapustových hláv až po finálny produkt. Žiaci si mohli pozrieť celý postup, privoňať i ochutnať z tejto kapusty. Keďže sme zapojení do projektu Skutočne zdravá škola a aj v našej jedálni konzumujeme ovocie a zeleninu z tohto skladu, ktorý sa zameriava na slovenských dodávateľov, bolo veľmi dobré to vidieť naživo.

Po exkurzii v sklade Belspol v Sliači, kde sa žiaci 4. B dozvedeli, ako sa pripravuje kvasená kapusta, rozhodli sa bližšie preskúmať vplyv kyslej kapusty na zdravie človeka. Na internete zisťovali obsah zdravých látok, vitamínov, minerálov, vlákniny, bielkovín v kapuste čerstvej aj kvasenej. Hľadali informácie o priaznivých účinkoch tejto výnimočnej zeleniny na naše zdravie. Pozrite si ich projekty a posúďte sami, či sa im to podarilo. A keďže deti vedia, že v zimnom období je potrebný väčší prísun vitamínov a minerálov na podporu zdravia človeka, preskúmali aj ďalšie zdraviu prospešné druhy ovocia a zeleniny. Aj tu zistili zaujímavé skutočnosti. Môžete sa inšpirovať, čo v zime prospeje vášmu zdraviu.

Foto nájdete na našom webe: Skutočne zdravá škola - 2023/2024 - Aktivity | Základná škola A. Sládkoviča Sliač (edupage.org)

Späť na zoznam